Profesoara care deschide minţi şi pune în ele scânteia: Mirela Tanc

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
1Comentariu
Profesoara care deschide minţi şi pune în ele scânteia: Mirela Tanc
© Profesorul de Nobel al Oradiei: Mirela gabriela Tanc
Profesoara Mirela Gabriela Tanc este adepta spuselor lui Anatole France: „Nu vă mândriţi cu predarea unui număr mare de cunoştinţe. Stârniţi curiozitatea. Mulţumiţi-vă să deschideţi minţile, nu le supraîncărcaţi. Puneţi în ele scânteia”.

Din aceste îndemnuri şi-a făcut principii de predare la clasă. Mirela Gabriela Tanc a fost nominalizată la Nobelul pentru Educaţiei cum este cunoscut Global Teacher Prize. Global Teacher Prize este competiţia mondială pentru profesori care celebrează succesul cadrelor didactice în întreaga lume.

Nominalizare la Global Teacher Prize Nominalizare la Global Teacher Prize ©

Conform sitului oficial al concursului, Global Teacher Prize a fost înfiinţat în 2014 de Fundaţia Varkey şi este o competiţie deschisă profesorilor din toată lumea care predau tinerilor între 5 şi 18 ani. Fundaţia Varkey a fost creată de miliardarul Sunny Varkey, care a aderat la „Giving Pledge”, convenţia filantropică iniţiată de Bill Gates şi Warren Buffet prin care unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume se angajează să doneze cel puţin jumătate din averea lor în scopuri caritabile. Sunny Varkey şi-a făcut averea estimată la peste 2,1 miliarde de dolari din afaceri legate de educaţie, grupul sau de firme fiind cel mai mare operator privat de şcoli şi grădiniţe din lume.

tanc3

„Am abordat un stil personal, mai altfel, de unii apreciat, de alții blamat, dar cu reușite…Şcoala din secolul XXI ar trebui să-i înveţe pe tineri în primul rând să facă faţă schimbărilor rapide şi cum să se adapteze. Andreas Schleicher, directorul OECD (Organizatia pentru Cooperare Economica și Dezvoltare), a explicat că în lumea de azi, succesul în educaţie nu mai constă în reproducerea informaţiei, ci să putem extrapola din ceea ce învăţăm pentru a folosi informaţia în situaţii de viaţă. Astfel, educaţia ar trebui să vină cu metode despre cum să gândeşti lucrurile, cum să fii creativ, cum să gândeşti critic, să rezolvi probleme şi să iei decizii, de altfel direcțiile-cheie ale secolului XXI. Odată, rolul educatorilor era să pregătească elevii pentru sarcini specifice pe care urma să le presteze (fie ca o meserie, meșteșug, profesie).

tanc4

Comunitățile erau, de asemenea, mult mai omogene, iar valorile specifice și învățăturile transmise și practicate asigurau supraviețuirea convingerilor comune. Astăzi, noi nu mai trăim în aceeași lume. Globalizarea a deschis lumea și a permis ca oamenii să interacționeze în noi și interesante moduri”, mărturisea profesorul Mirela Gabriela Tanc într-un interviu acordat în această vară Jurnalului bihorean. Prin intermediul platformei ETWINNING, dascălul a cunoscut profesori din Europa cu care interacționează, dezvoltă proiecte de colaborare și face schimb de informații. Despre metoda de succes a doamnei profesoare Tanc şi ce spun copiii despre dascălul lor puteţi citi pe: http://www.bihon.ro/metoda-de-succes-mirela-tanc/1662383. Oare va reuși profesoara de română din Bihor să intre în top50? Noi bihorenii suntem mândri că a fost nominalizată.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor