Proiectul Alter Tour, la final

De Simona Albinaru
Conferinţa de închidere a proiectului
Conferinţa de închidere a proiectului
Nouă bihoreni au demarat o afacere pe cont propriu în urma proiectului. 

Proiectul „Căi de formare şi ocupare în sectorul alternativ – Alter Tour” derulat de AJOFM Bihor a luat sfârşit. Proiectul s-a desfăşura în patru regiuni diferite ale ţării, fiind implementant de AJOFM Olt, care este solicitantul, şi de partenerii AJOFM Bihor, AJOFM Călăraşi şi AJOFM Harghita. Proiectul cu o valoare de 20.771.484 lei s-a derulat pe o prioadă de trei ani.

Bugetul alocat judeţului Bihor în cadrul acestui proiect a fost de 742.465 lei. Obiectivul general al proiectului a fost facilitarea şi creşterea accesului pe piaţa muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, cu o situaţie dificilă din punct de vedere al statutului profesional prin promovarea măsurilor active de ocupare în domenii care prezintă dezvoltare dinamică, cum ar fi formele alternative de turism, respectiv turismul balnear, turismul sportiv, agroturismul şi ecoturismul. Grupul ţintă al proiectului l-au constituit 1.500 de şomeri, 100 de şomeri de lungă durată, 100 de şomeri de peste 45 de ani, 800 de şomeri tineri şi 200 de şomeri de lungă durată tineri.

Conform directorul AJOFM Bihor, Dorel Drăghici, din judeţul Bihor 375 de şomeri au fost cuprinşi în cadrul acestui proiect.b

Servicii

„Am întâmpinat şi dificultăţi pe parcursul derulării proiectului, managerul proiectului decedând în timpul priectului, dar din fericire toţi indicatorii propuşi au fost realizaţi”, a punctat Cristian Cârloganu, directorul AJOFM Olt, prezent la conferinţa de închidere a proiectului care s-a ţinut la 1 Mai.

În cadrul Alter Tour la nivelul judeţului Bihor au fost mediate 510 persoane. De asemenea, au fost informaţi şi consiliaţi 323 de bihoreni. Serviciile oferite în cadrul programului au fost gratuite. Mai mult, participanţii la programul de formare profesională care erau şomeri neindemnizaţi au beneficiat de o asistenţă financiară de 500 de lei pe lună pentru a se putea auto-întreţine în timpul şcolarizării.

La cele şase cursuri de formare derulate în cadrul proiectului au participat 163 de cursanţi fiind certificaţi 31 de bihoreni în meseriile de administrator pensiune turistică şi lucrător hotelier.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !