Pun cruce contractului SOS Dogs

De cristina
Reactualizat la:
2Comentarii
Pun cruce contractului SOS Dogs
Încetarea contractului pentru gestionarea adăpostului de câini comunitari din Ioşia şi preluarea problemei de Administraţia Domeniului Public SA, din 1 septembrie au făcut obiectul unui proiect pe ordinea de zi a Consiliului Local de miercuri.

Aleşii nu au avut de ales, au aprobat şi contractul de comodat încheiat în anul 2003 între Municipiul Oradea, Fundaţia Arca lui Noe şi Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari, care oferea gratuit terenul din strada Coriolan Hora pentru înfiinţarea unui serviciu specializat în gestionarea câinilor fără stăpân aflaţi pe raza municipiului Oradea. Data cu care încetează contractele este 1 septembrie, răgaz până la care ADP ar trebui să-şi pună la punct un serviciu propriu de întreţinere a adăpostului şi de capturare a câinilor de pe domeniului public.

„Nu noi am dorit încetarea acestui contract, Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari a înştiinţat Primăria despre faptul că datorită unor probleme financiare este nevoită să solicite încetarea contractului de asociere”, a precizat directorul tehnic Mircea Ghitea. „Vineri, la ultima întâlnire am rămas înţeleşi că va continua colaborarea, fie pentru administrarea adăpostului fie pentru partea de educaţie din şcoli”, a mai precizat directorul, mai ales pentru consilierii UDMR, care s-au arătat neliniştiţi de ce aduce viitorul în acestă problemă.

Succes

Ghitea a mai punctat că decizia de miercuri nu are nimic de-a face cu regulamentul de deţinere a câinilor de companie. „Colaborarea cu SOS Dogs a fost un succes. Cel puţin aşa e remarcată la nivel naţional. Vom face tot ce putem ca să nu se simtă plecarea finanţatorului”, a mai spus directorul.

Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari a demarat negocieri cu Primăria dinainte de campania electorală, în speranţa că va obţine de la edili un angajament de implicare financiară de 8.000 de euro pe lună. Acestea au ajuns, recent, la un punct final, fără o finalitate.

Aleşii au votat şi înfiinţarea unei comisii care va inventaria bunurile asocierii, va da în folosinţă gratuită suprafaţa de 15000 metri pătraţi – terenul pe care se află adăpostul şi clinica veterinară către ADP SA, care a primit cu delegaţie şi gestionarea câinilor comunitari.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor