Recent modernizată, „Adevărului” o ia la vale

De Cristina Ghilea
4Comentarii
Adevărului, fracturată de incompetenţă
Adevărului, fracturată de incompetenţă
La patru ani de la asfaltarea străzii, executivul local se apucă acum s-o consolideze.

Cu ocazia cele mai recente şedinţe a deliberativului local, aleşii au avut de votat un proiect de hotărâre referitor la alocarea de fonduri pentru consolidarea străzii Adevărului. Solicitatea executivului local a primit votul aleşilor locali, cu unanimitate de voturi. Nici Opoziţia şi, evident, nici USL-ul local nu a pus în discuţie un aspect evident pentru cei de pe Adevărului dar şi pentru oricine urmăreşte cât de cât investiţiile din banii oraşului: modernizarea străzii care trebuie acum consolidată a fost recepţionată în urmă cu patru ani. Teoretic, strada este încă în garanţia de cinci ani oferită de constructori, în acest caz Drumuri Orăşeneşti. Practic, asta nu are nicio importanţă pentru că viciul vine din proiectare, nu din execuţie. Cel puţin asta susţine Direcţia Tehnică din Primărie.

Studiu geo prost făcut

„Când s-a făcut proiectul pentru modernizare, studiul geologic nu a fost făcut cum trebuie. Firma din Cluj care a lucrat la studiul geo, 4 Invest, nu a avertizat că zona este pe un strat de argilă care pleacă dacă nu este consolidat. Drumul alunecă pe porţiunea pe care nu sunt construite case sau garduri şi nu sunt nici arbori, nimic nu ţine dealul pe porţiunea aceea”, spune Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Urmărire Lucrări din Direcţia Tehică.

Craterele din asfalt au fost remarcate de rezidenţi, nemulţumiţi că lucrarea se degradează atât de repede. Părerea lor este că executantul lucării a făcut economii la materiale de consolidare, riscând siguranţa traficului şi a pietonilor.

Consolidare

173.061 de euro, adică peste 767.500 de lei este costul estimat al consolidării, lucrare cu durata de realizare de trei luni. Sunt afectaţi de intervenţie 290 de metri de stradă, adică 191 mp de carosabil şi 217 mp de trotuare. Lucrarea presupune şi turnarea unui strat fundaţie din balast de 15 cm şi a unui parapet cu fundaţii adâncite, pe suprafaţa de 290 de metri.

„În lipsa lucrărilor de consolidare, strada ar putea deveni impracticabilă, siguranța traficului și a locuitorilor putând fi din ce în ce mai redusă”, se arată în raportul de specialitate care fundamentează decizia consilierilor locali.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor