Regulament pentru CET, impotriva concurentei

2Comentarii
Regulament pentru CET, impotriva concurentei
Propunerea de amendare a regulamentului termiei intră în dezbatere publică în 18 ianuarie, ora 17:00, în Sala Mare a Primăriei.

Până pe 17, cetăţenii pot face propuneri şi sugestii pe mail la adresa bara.doru@oradea. ro sau la Serviciul Lucrări şi Servicii Publice din Primărie.

Modificările se referă la determinarea zonei unitară de încălzire alimentată doar prin CET. Proprietarii unei case cu un număr maxim de 2 apartamente, au dreptul să aleagă orice sistem de asigurare a energiei termice, prevedere care nu e valabilă în imobilele din zona unitară, cu mai mult de 2 apartamente, care, obligatoriu, trebuie legate la CET. Prevederea se aplică şi spaţiilor mai mari de 500 de mp.

CET-ul este prioritar pentru orice instituţie publică, indiferent de zona în care se află. „Extinderea reţelelor de gaze naturale pe străzile pe care exista reţele termice va fi supusă avizării consiliului local (…) Furnizorul de gaze naturale nu va acorda avize de instalare a sistemelor individuale de asigurare a energiei termice în zona unitară decât cu acordul scris al autorităţilor administraţiei publice locale în baza recomandărilor Administratorului SACET”, se arată în materialul propus dezbaterii.

În certificatul de urbanism

O altă noutate ar fi că „orice construcţie nouă va avea prevăzută prin Certificatul de Urbanism şi soluţia de asigurare cu energie termică, soluţie avizată şi de administratorul SACET”. „Aplicarea programului de împărţire a municipiului în zone unitare de încălzire, inclusiv aplicarea măsurilor prevăzute în propunerea de delimitare a zonelor unitare de încălzire trecerea la principiul: „o clădire, un sistem de încălzire” se va face etapizat până la 01.09.2012”, este concluzia listei de amendamente la regulamentul termiei.

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor