Reîncep lucrările la Podul Densuşianu

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Reîncep lucrările la Podul Densuşianu
Prefectul Pop şi firma constructoare transmit că lucrările vor fi finalizate în acest an. Astfel, se va putea circula pe patru benzi.

Reîncep lucrările la Podul Densuşianu I, închis la scurtă vreme după ce în 8 octombrie 2011 fusese deschis circulaţiei noul pod. Acesta, denumit Densuşianu II, a fost construit în paralel cu podul închis azi, pe şoseaua de centură a Oradiei. Astfel, de trei ani şi jumătate încoace, circulaţia pe Centură este obturată în zona podului, de la patru benzi la două benzi.

Prefectul Claudiu Pop a emis un comunicat de presă, joi, prin care anunţă redeschiderea lucrărilor la Podul Densuşianu I şi îşi exprimă aprecierea că „sunt întrunite toate premisele ca reabilitarea podului Densușianu să fie finalizată în cursul acest an”.

În comunicatul său, Pop face referire la o declaraţie de-a sa, recentă, prin care îşi asuma în faţa orădenilor şi bihorenilor finalizarea Podului Densuşianu până la finalul acestui an. „Lucrările vor debuta cu operaţiunile de demontare a parapeţilor metalici de pe ambele părţi ale Podului Densuşianu. Lucrările sunt efectuate de constructorul DACIA FABER Cluj, câştigătorul licitaţiei.

Valoarea contractului încheiat de CNADNR cu această societate se ridică la 3.429.290,51 lei (fără TVA)”, se mai arată în comunicatul semnat de către prefectul Pop.

La ce lucrează

La faţa locului, redactorul JB a constatat cum muncitorii firmei clujene lucrau la demontarea parapeţilor metalici de pe marginea podului. De asemenea, o basculantă turna nisip pentru refacerea reazemelor podului. Inginerul Gheorghe Ghinte ne-a transmis că vor fi înlocuite grinzile scurte de beton din partea de pasaj a podului, vor fi refăcute reazemele, iar puntea efectivă, de peste râu va fi reabilitată prin aşternerea unui strat nou de beton, peste care va fi turnat asfaltul. Inginerul clujean a estimat că lucrările ar trebui finalizate până la finalul lunii noiembrie. În aceşti ani, podul a rămas fără finanţare, iar ulterior licitaţia a fost finalizată cu greu, după ce podul a trecut din administrarea CNADNR în administrarea regionalei de drumuri şi poduri a CNADNR, de la Cluj, ce aparţine tot Guvernului.

2015-05-07 08.45.254Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor