RER a taiat, dar nu-i de vina!?

Ciotul de lângă fabrica de zahăr
Ciotul de lângă fabrica de zahăr
Nu Luxten, ci RER Ecologic Service a tăiat plopul de pe Şoseaua Borşului, vineri, ne-a anunţat directorul tehnic adjunct al Primăriei, Emil Benţan.

Însă a fost o situaţie de urgenţă, spune edilul. Copacul fusese desprins din rădăcină şi a căzut peste carosabil, astfel încât RER a fost anunţată de către Poliţia Rutieră, pentru a interveni. Cei de la RER au secţionat arborele în bucăţi de câte patru metri şi au eliberat carosabilul. Însă, până sâmbătă cineva furase deja lemnul gata secţionat şi l-a făcut nevăzut, ne transmite acelaşi Benţan!

Mai mult, hoţii au mutat ciotul înapoi în groapa lăsată de copac, crede directorul tehnic adjunct.

Emil Benţan rămâne însă nemulţumit de faptul că nimeni nu a anunţat Primăria despre acţiunea de pe Borşului. Totuşi, Gabriel Dobre, subalternul lui Benţan, ar fi ştiut despre situaţie şi şi-ar fi dat acordul verbal, ne-a transmis directorul adjunct Benţan! Întrebat ce sancţiuni se vor lua împotriva celor de la RER, pentru faptul că au tăiat fără un acord scris, Benţan a părut încurcat şi a insistat asupra caracterului de urgenţă a situaţiei ivite vinerea trecută. Semn că lucrurile vor fi lăsate aşa, fără sancţiuni pentru această firmă.

Cât despre ceilalţi plopi care ar fi fost tăiaţi pe Borşului – după cum arată pământul reavăn din scuare şi felul în care şirul plopilor se termină brusc – Benţan nu ştie nimic. „Alţi arbori nu cunosc să se fi tăiat şi nici alţii nu recunosc că ar fi tăiat”, declară Benţan, precizând că cei de la Luxten nu admit că ar fi tăiat vreun arbore.

Dosarele X cu plopii

Pe de altă parte, orădeanul Valentin Leucuţa, cel care ne-a reclamat situaţia, e revoltat de ceea se întâmplă. Ecologist până-n măduva oaselor, orădeanul e convins că Primăria şi RER au o atitudine duşmănoasă faţă de spaţiile verzi din Oradea. Leucuţa susţine că el a văzut cu ochii lui zece plopi culcaţi la pământ, sâmbătă, pe Şoseaua Borşului, în jurul orei 11. Când s-a întors în acelaşi loc, în jurul orei 13, Leucuţa spune că arborii dispăruseră cu totul, singura urmă vizibilă fiind ciotul depistat şi de reporterul Jb, ajuns ulterior la faţa locului.

Defrisari ilegale pe Soseaua Borsului 

 

 

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor