Restrictii la frontiera de Ziua Mortilor

De Otilia Șandor
Restrictii la frontiera de Ziua Mortilor
În Ungaria, 1 noiembrie este zi nelucrătoare, fiindcă se sărbătoreşte „Ziua tuturor sfinţilor” şi din acest motiv, vor avea acolo restricţii de circulaţie autovehiculele de mare tonaj de miercuri de la ora 23.00 (ora României) până joi, la ora 23.00 (ora României), dar şi la sfârşitul săptămanii: de sâmbătă de la ora 23.00 (ora României) până duminică, la ora 23.00 (ora României).

Cu această ocazie au fost luate măsuri pentru asigurarea unui trafic fluent şi de către poliţiştii de frontieră bihoreni. Ei au informat că s-a suplimentat personalul care controlează documentele şi, dacă va fi nevoie, vor mări numărul arterelor de control la automarfare, pe ambele sensuri (de ieşire din ţară şi pe cel de intrare).

Lucrează împreună

Poliţiştii de frontieră români şi maghiari vor lucra împreună pentru a oferi un control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comun), a informat cms. Dan Lazăr, purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Bihor.

În plus, în zonele adiacente punctelor de trecere, vor fi prezente patrule mobile, formate din poliţişti de frontieră români şi colegi de la celelalte structuri ale Ministerului de Interne, care vor veghea la ordinea publică, dar vor şi informa şoferii despre restricţiile din statul vecin.

Pentru a nu se produce aglomeraţie la frontieră (ce pot apărea ca urmare a configuraţiei punctelor de trecere şi a suprasolicitării din punct de vedere al tranzitului numai a unora dintre acestea), şoferii automarfarelor care vor tranzita frontiera româno-ungară în perioada sus amintită sunt rugaţi să folosească toate punctele de trecere existente la graniţa cu Ungaria.

Cei care vor sesiza nereguli ori vor fi nemulţumiţi de modul în care este efectuat controlul la trecerea frontierei, sunt rugaţi să sune la 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră.

FACT BOX:

Puncte de trecere la graniţa cu Ungaria:

– pe raza jud. Timiş – PTF Cenad – Kiszombor;

– pe raza jud. Arad – PTF Nădlac – Nagylak, PTF Turnu – Batonnya, PTF Vărşand –Gyula;

– pe raza jud. Bihor – PTF Salonta – Mehkerek; PTF Borş-Artand; PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany; PTF Săcuieni – Letavertes;

– pe raza jud. Satu Mare – PTF Urziceni – Vallaj; PTF Petea – Csengersima.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !