Reţeaua coloneilor „unşi” cu combustibili

De Cristian Horgoș
Mai multe anchete s-au deschis pe seama combustibilului pentru armată
Mai multe anchete s-au deschis pe seama combustibilului pentru armată
Mai blândul Nou Cod Penal va prescrie 22 de dosare de corupţie, inclusiv cel care-l vizează pe col. Ion Vlăsceanu.

La 1 februarie va intra în vigoare Noul Cod Penal, care prevede pedepse mai mici pentru o serie de infracţiuni şi, pe cale de consecinţă, şi termene de prescripţie mai mici.

Procurorul şef al DNA a anunţat în noiembrie că 22 de dosare investigate de DNA şi trimise în judecată vor atinge termenul de prescripţie iar inculpaţii nu vor fi judecaţi până la o soluţie definitivă.

Printre cele 22 de cauze se numără şi dosarele de corupţie ale lui Miron Mitrea, Mihai Necolaiciu şi Marko Attila dar şi al lt. colonelului Ion Vlăscean, fost comandant al UM 02032 Oradea.

Tot cu Muntean Valentin

Astfel, în dosarul 14605/3/2008 au fost trimişi în judecată 18 ofiţeri MApN acuzaţi de luare de mită. Comandantul Unităţii Militare 02032 Oradea, lt. Col. Ion Vlăsceanu, a fost acuzat că ar fi pretins de la omul de afaceri orădean Valentin Muntean, administrator al SC Exact Construct, un procet de 1,5 % din 61.637.376.092 lei, reprezentând valoarea contractului de achiziţionare a 5.778 tone combustibil CLU şi 110 tone combustibil tip M pentru aprovizionarea cu combustibil a unităţilor militare din Transilvania.

În schimbul comisionului de 1,5%, Vlăsceanu ar fi aprobat hotărârea de adjudecare a licitaţiei în favoarea firmei Exact Construct şi l-ar fi asigurat pe orădean că îi va plăti la timp facturile pentru combustibilul livrat. Pentru a ţine legătura, Muntean i-ar fi făcut cadou lui Vlăsceanu un telefon mobil şi i-ar fi achitat convorbirile în valoare de peste 36 milioane de lei vechi.

Potrivit anchetatorilor, Muntean ar fi livrat, în loc de combustibil pentru încălzire, reziduuri petroliere neaccizate, falsificând notele de recepţie de la subfurnizorii firmei sale, facturile fiscale de livrare, notele şi declaraţiile de conformitate a combustibilului petrolier, prejudiciul creat astfel fiind stabilit la peste 11 miliarde de lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !