Rețeta lui Anni: Supă cremă de linte roșie

Reactualizat la:
Rețeta lui Anni: Supă cremă de linte roșie
Lintea are proprietati nutritive valoroase si este usor de gătit. Lintea absoarbe cu uşurinţă o varietate de arome minunate din alte alimente şi condimente si este disponibila pe tot parcursul anului.

O masa ce contine 200 de grame de linte gatita va asigura 200% din doza zilnica recomandata de molibden, 90% din necesarul zinic de acid folic si 63% din necesarul de fibra alimentara.

Reteta Supa crema de linte rosie

Ingrediente:

Linte rosie – 250 gr

Morcov – 1 buc.

Ceapa – 1 buc

Rosii – 2 buc

Ustoroi – 4/5 catei

Frunze de dafin -3 buc

Chimin macinat – 1 lingurita

Turmeric (curcuma) macinat – 1 lingurita

Boia iute sau dulce – 1 lingurita

Ulei – 2 linguri

Unt – 25 gr.

Suc de lamaie – 1 lingura

Samantana de gatit – 100 ml.

Frunze de patrunjel

Sare si Piper.

Mod preparare:

  • Se spala lintele, se curata morcovul si se taie in cubulete mici.
  • Puneti intr-o oala 1.2 litri de apa, aduagati lintele, morcovul, frunze de dafin și 1 lingurita de Turmeric (Curcuma) macinat. Se lasa la fiert.
  • Ceapa si ustoriul se taie marunt, rosii in cubulete mici.
  • Intr-o tigaie se aduaga ulei si unt, aduagati usturoiul si ceapa cu putina sare. Se prajeste pana cand devine ceapa transparenta si aurie. Aduagati 1 lingurita de chimin macinat și 1 lingurita boia. Se prajeste 1 min. apoi aduagati rosiile. Lasati la foc pana cand rosiile se inmoie.
  • Adaugati toata compozitia din tigaie in oala cu linte apoi fierbeti impreuna pana cand lintele vor fi fierte.
  • Pentru o textura mai cremoasa, dupa supa a fiert se trece prin blender
  • Puneti supa inapoi in oala, adaugati 100 ml de smantana de gatit, sare/piper dupa gust si lasati la fiert 5-10 minute.
  • La sfarsit aduagati frunze de patrunzel tocat marunt si suc de lamaie.

Mai multe rețete Anni – Anjani Kumar. 

Sugestii preparare linte

Se poate folosi orice fel de linte. Este de preferat sa fierbeti lintea la foc mic. De obicei lintea verde are nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a fi fiarta, iar cea rosie de numai 20 de minute.

Combinati lintea fiarta cu  orice reteta de salata de sezon (salata verde, castraveti, ceapa verde, rosii si ardei gras dulce tocat…etc).

Se poate gati Lintea cu orice legumele de sezon sau si cu ciuperci pentru prepara un preparat gustos si savoaros.

linte-cu-galbiori Linte cu gălbiori ©
20428323_1659648850712375_2004097211_n Linte verde cu ardei gras ©

Rețeta lui Anni: frigărui din piept de pui cu orez și legume

Rețeta lui Anni: frigărui din piept de pui cu orez și legume

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !