Retrocedista Dudaş, bună la numărat voturi

Ioana Dudaş, cu plasa
Ioana Dudaş, cu plasa
Deşi a emis o sentinţă aberantă, de retrocedare a 63.000 hectare de pădure în Bihor, judecătoarea din Aleşd nu a fost sancţionată. Dimpotrivă.


Judecătoarea Ioana Dudaş din Aleşd, cea care înstrăina unor privaţi codrii Bihorului, a fost preşedinte de secţie de votare pentru alegerile prezidenţiale. Dudaş a fost şefa secţiei de votare nr. 181 Aleşd.

În septembrie 2010, judecătoarea Ioana Dudaş emitea o sentinţă grosolană, fără să stea pe gânduri. Dudaş retroceda Mariei Radu, decedată între timp, de fapt avocatei acesteia, Elena Mureşan, 62.662 de hectare de pădure, pe suprafaţa comunelor Auşeu, Vadu Crişului, Şuncuiuş şi Măgeşti. Adică o suprafaţă mai mare decât întregul teritoriu cumulat al celor patru comune. Mai mult, cele 62.662 de hectare de pădure reprezintă aproape întreaga suprafaţă de pădure pe care o are în administrare RNP Romsilva în judeţul Bihor! De unde şi evidenţa că sentinţa emisă de judecătoarea Dudaş este aberantă şi subliniază vicii mari de judecată.

Mai cu seamă că, iniţial, avocata Mariei Radu ceruse 19.000 de hectare. Şi, culmea, a primit triplu decât ceruse, de la generoasa judecătoare Dudaş, care, şi mai aberant, a rămas în magistratură şi iat-o, preşedinta biroului unei secţii de votare.
Mai mult, suprafaţa retrocedată prin decizia judecătoarei Dudaş reprezintă nu mai puţin decât 90% din toată suprafaţa forestieră a judeţului.

Acum, tace…

Între timp, procesul a fost mutat din Bihor, la cererea avocatei Mureşan şi s-a judecat în Olt, la Slatina. În cele din urmă, decizia judecătoarei Dudaş din Aleşd a fost infirmată de Tribunalul Olt, iar speţa a ajuns să fie trimisă spre rejudecare în primă instanţă, la Cluj-Napoca. Între timp, procesul a fost suspendat. Judecătoarea Dudaş a fost surprinsă de JB duminică noaptea, la Biroul Electoral Judeţean. Magistrata nu a vrut să vorbească despre speţa care a făcut-o celebră în sens negativ, nedorind să comenteze cum se simte acum, când sentinţa sa a fost infirmată de alte instanţe, superioare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor