Revoltă în Centru de Afaceri Rogerius din Oradea

De Dan Birta
Reactualizat la:
7Comentarii
Pieţarii din Bazarul Rogerius, nemulţumiţi
Pieţarii din Bazarul Rogerius, nemulţumiţi
Comercianţii din Bazarul din Rogerius sunt nemulţumiţi că primesc doar un modul, indiferent câte mese au avut.

Comercianţii din bazarul Pieţei Rogerius sunt nemulţumiţi, la început de an. Nemulţumirile provin de la faptul că, deşi li s-a promis, spun ei, că vor beneficia fiecare de acelaşi spaţiu la finalizarea Centrului de Afaceri, acum li se oferă un singur modul de patru metri pătraţi. Indiferent de numărul de mese avute anterior.

Marţi, 5ianuarie, în jurul orei 14:00, pieţarii din Bazar s-au adunat să protesteze. Liviu Andrica, directorul general al Administraţiei Domeniului Public SA a fost chemat de către pieţari să vină să le asculte nemulţumirile şi să le ofere soluţii.

Câte un modul

Acesta a încercat să ofere explicaţii, printre strigătele comercianţilor. „La 1 februarie trebuie să ocupăm aceste spaţii. Piaţa, în trei luni trebuie să fie funcţională. După lungii discuţii, am crezut că am creionat o metodologie de repartizare a acestor spaţii. Azi, constat că o parte dintre dumneavoastră nu sunteţi mulţumiţi. Pentru că nu găsim o cale de a repartiza aceste spaţii, vom face ceea ce este legal şi normal, adică licitaţii”, a precizat directorul general al ADP Oradea.

Într-o primă fază vor fi licitate modulele. Cine va închiria module, nu va putea închiria şi spaţiile comerciale din partea din faţă a pieţei. Sunt 132 de module şi 139 de comercianţi cu acte în regulă, cu relaţii contractuale cu ADP. Cei care nu au acte în regulă şi nu au relaţii comerciale cu ADP nu se vor regăsit în această licitaţie. „Licitaţia va începe cu modulul 1 din Bazarul de sus, la preţul stabilit de Consiliul de Administraţie: 112,50 de lei cu TVA/mp. Suprafaţa modulului este de 4 mp. Modulelele care nu vor fi licitate în prima fază se vor licita din nou. La această licitaţie va putea participa oricine. O firmă va avea un modul sau un spaţiu comercial”, a explicat Liviu Andrica.

Acesta a precizat că oricare comerciant poate licita un spaţiu comercial. Preţul pe metru pătrat la aceste spaţii nu le convine însă comercianţilor. „Cine poate plăti 180 de lei plus TVA/mp? Asta înseamnă 50 de euro/mp. Astfel de chirii nu sunt nici măcar în Lotus Center sau la Crişul Supermarket”, se revoltă una dintre comerciante.

Liviu Andrica i-a răspuns, precizând că magazinele din faţa Centrului de Afaceri s-au licitat şi cu 390 de lei/mp.

„Când ne-aţi mutat acolo sus, ne-aţi promis că vom primi aceleaşi suprafaţe”, îi aminteşte directorului un pieţar.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor