S-a intors acasa incununat de succes

De Alexandra Lăzureanu
Reactualizat la:
Gen. De brigadă dr. Ioan Baş
Gen. De brigadă dr. Ioan Baş
Miercuri, la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc predarea-primirea funcţiei de inspector general.

Activitatea a fost derulată în prezenţa Secretarului de Stat pentru situaţii de urgenţă şi prefecturi Constantin -Cătălin Chiper. Astfel, în conformitate cu Decizia nr. 248, publicată în 18 iunie a.c. – în Monitorul Oficial nr. 363, Partea I, conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă va fi asigurată de colonelul sucevean dr. Ion Burlui. Activitatea survine ca urmare a solicitării adresată conducerii Ministerului Afacerilor Interne de către general de brigadă dr. Ioan Baş, privind încetarea împuternicirii sale din funcţia de inspector general al I.G.S.U., bazată pe motive strict personale. Potrivit prevederilor legale, general de brigadă dr. Ioan Baş îşi reia atribuţiile de inspector şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bihor. Conducerea MAI a aprobat solicitarea expresă a domnului general de brigadă dr. Ioan Baș de încetare a împuternicirii sale din funcția de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Solicitarea generalului de brigadă dr. Ioan Baș este argumentată pe motive de familie, neavând nicio legătură cu activitatea sa profesională.

Un profesionist apreciat

Conducerea MAI apreciază în mod deosebit calitățile umane și eficiența activității domnului general de brigadă dr. Ioan Baş, în perioada cât a fost împuternicit la comanda I.G.S.U. acesta dând dovada de profesionalism și multă implicare în numeroasele situații de urgență pe care le-a gestionat. Pentru funcția de inspector general al IGSU, conducerea MAI l-a propus pe domnul colonel Ioan Burlui, fost șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Schimbarea de la nivelul conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a aprobat, conform legii, prin Decizie a primului ministru. Colonelul Ioan Burlui are o experiență vastă în gestionarea situațiilor de urgență, având o vechime de peste 30 de ani ca pompier salvator, de-a lungul timpului ocupând gradual diverse funcții de comandă în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. În această dimineață, în prezența secretarului de stat al M.A.I. Cătălin Chiper, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc instalarea în funcție a colonelului Ioan Burlui.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !