Sala polivalentă nouă s-a volatilizat!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
11Comentarii
Ovidiu Mureşan (primul din stânga), în rândul cu liderii PSD, după ce premierul Ponta a fost cadorisit cu o minge de baschet de către pesedistul orădean
Ovidiu Mureşan (primul din stânga), în rândul cu liderii PSD, după ce premierul Ponta a fost cadorisit cu o minge de baschet de către pesedistul orădean
Promisă în toamnă de PSD, noua sală multifuncţională nu mai are loc pe lista anunţată de Dragnea şi Gabi Szabo.


Sala multifuncţională promisă în timpul campaniei electorale de către PSD, astă-toamnă, pare să se fi volatilizat complet. Aceasta deoarece un acord semnat marţi de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, şi cel al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, prevede investiţii ale MDRAP în valoare de 103 de milioane de euro în realizarea a 52 de obiective sportive până în 2017. Din cele 52 de obiective, 18 sunt destinate sportului de performanţă, iar 34 sportului de masă. Însă Oradea nu figurează pe listă cu absolut nimic!

Figurează, în schimb, oraşe precum Focşani, Brăila, Constanţa, Craiova, Tg. Jiu, Alexandria, Slatina, Sf. Gheorghe, Tg. Secuiesc, comunele din jurul Bucureştiului – Otopeni şi Voluntari – şi, desigur, mai multe obiective din Bucureşti. Singurele oraşe mari din Ardeal prezente pe listă sunt Cluj-Napoca şi Arad. MDRAP se va implica în construirea unui complex sportiv şi cultural la Cluj-Napoca, care va fi folosit în cadrul programului „Cluj-Napoca, capitala europeană a tineretului – 2015”. La Arad va fi construit un nou bazin de polo.

Politica sportivă…

În schimb, Oradea rămâne pe afară, dacă lista cu obiectivele sportive făcută publică nu va fi actualizată favorabil Bihorului într-un timp scurt. Viceprimarul Ovidiu Mureşan a fost, în toamnă, „pivotul” promisiunilor guvernamentale pentru o sală multifuncţională la Oradea, de circa 5.000 de locuri, căreia Primăria i-a găsit deja loc, pe strada Ogorului (Centură), lângă fostul tancodrom. Mureşan pare surprins acum, însă nu îndrăzneşte să-şi acuze guvernul. „Compania Naţională de Invesiţii (structură aflată în subordinea MDRAP – n.r.d) ne-a cerut acte, certificate de urbanism, tot. Şi, într-adevăr, încă nu le-am trimis. Se pare că la noi e mai greu… Sper, totuşi, să nu se fi pierdut trenul. CNI ne-a trimis o adresă prin care ni se cereau mai multe acte: studiu geologic, certificatul de urbanism”, spune viceprimarul, cumva cu reproş către subalternii săi din Primărie ce nu şi-ar fi făcut temele.

„Nici nu pot suna la Bucureşti până ce ştiu că nu ne-am făcut temele”, a mai spus vicele, adăugând, totuşi, că se va interesa „zilele viitoare” despre situaţia Oradiei. Vicele Mureşan este cel care l-a provocat, în mai 2014, pe premierul Ponta, la un miting electoral al PSD ţinut la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Cum CSM Oradea urma să fie finalista Ligii Naţionale de Baschet, edilul PSD orădean îi dădea premierului pasionat de acest sport o minge de baschet, la pachet cu rugămintea ca Guvernul PSD să aloce bani pentru o nouă sală polivalentă la Oradea. Liderii PSD din Guvern, Ponta&Dragnea, nu au zis „nu” la acea vreme. Mai mult, în toamnă PSD Bihor plusa, susţinând că obiectivul sălii multifuncţionale este realizabil la Oradea, fiind inclus pe lista CNI. Între timp, lucrurile par să se fi schimbat, o dată ce PSD a pierdut Preşedinţia, dar a rămas la Putere. Aceasta în condiţiile în care Iohannis, nu Ponta, a fost cel care a câştigat alegerile prezidenţiale în Bihor.

La alţii se poate

Dacă la Oradea nu se face nimic, cel puţin aşa ne arată lista dată acum publicităţii, în schimb se investeşte masiv nu doar în Capitală, ci şi la Craiova, stadionul promis de Olguţa Vasilescu rămânând pe lista colegului ei de partid, ministrul Liviu Dragnea. Investiţii la stadion vor fi făcute şi la Târgu Jiu, capitala judeţului din care provine premierul Victor Ponta – cel care le-a şi promis celor de acolo modernizarea stadionului, pe fondul performanţelor trecute ale clubului Pandurii Tg. Jiu.

Investiţii în sport

Bazine de polo: Arad şi Focşani
Bazine de nataţie: Brăila şi Constanţa
Complex Sportiv de nataţie modernizat: Otopeni
Complex Naţional de Tenis modernizat: Bucureşti, lângă Arena Naţională
Stadion naţional de rugby extins: Bucureşti, Arcul Triumf
Stadionul de atletism Iolanda Balaş Soter din Bucureşti modernizat
Stadionul nou de fotbal la Craiova
Stadionul Municipal extins şi modernizat la Târgu Jiu
Săli ale Sporturilor reabilitate: Târgu Jiu, Alexandria
Sală polivalentă nouă: Constanţa, Sfântul Gheorghe, Slatina
Sală de atletism: Voluntari
Patinoar artificial: Târgu Secuiesc
Complex sportiv şi cultural la Cluj-Napoca11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor