Sandor Pasztor va fi candidatul UDMR pentru Consiliul Judetean

Pasztor Sandor
Pasztor Sandor
Preşedintele UDMR Bihor, Kiss Alexandru, a renunţat să mai candideze, după eşecul din 2008.

Pasztor Sandor este numele pe care UDMR va miza în cursa pentru recâştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean. Pasztor este directorul Administraţiei Bazinale Ape Crişuri (ABAC). În ultimii ani, Pasztor s-a evidenţiat prin contractele pe bani grei semnate de ABAC cu firma Repcon pentru amenajarea cursurilor de apă. Repcon are un contract multianual cu Apele Române şi în timpul mandatului lui Pasztor banii au curs dinspre ministerul condus până ieri de Borbely Laszlo.

Amenajarea malurilor Crişului din Oradea se leagă tot de numele udemeristului Pasztor, lucrările fiind executate tot de Repcon. E vorba despre amenajările de lângă CN Emanuil Gojdu, precum şi de cele dintre Podul Ferdinand, Podul Decebal şi actualul Pod Sovata.

Actualul vicepreşedinte al CJ Bihor, Kiss Alexandru, a renunţat să mai candideze. În 2008, Kiss a candidat împotriva lui Radu Ţîrle şi Ştefan Seremi. Deşi era cotat favorit datorită alegerilor într-un singur tur de scrutin, Kiss a pierdut. Între 2004 şi 2008, liderul UDMR a fost preşedinte al Judeţului.

„Astăzi a avut loc o discuţie cu toţi primarii, viceprimarii, conducerea Uniunii şi s-a discutat posibilitatea candidaturii mele. După primele discuţii cu reprezentanţii din judeţ, au fost de acord cu candidatura. Este un prim pas pentru candidatura oficială. Urmează procedura – să strâng semnături, să depun acte pentru o posibilă confruntare internă”, ne-a declarat ieri Pasztor, adăugând că până acum nu ştie să aibă vreun contracandidat.

Pe 14 aprilie, Pasztor va fi nominalizat oficial drept candidat, în faţa a circa 700 de reprezentanţi ai UDMR, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tot la CCS şi tot în faţa a 700 de udemerişti a fost nominalizat şi Cseke pentru Primăria Oradea.

Nu vrea conflicte

Despre sine, Pasztor spune că nu e o persoană care să creeze conflicte. „Pe linia asta aş vrea să merg înainte, atât pe partea maghiară, cât şi pe cea română. O linie de genul «să vedem ce se poate face pe viitor». În ăştia patru ani am avut multe conflicte la Consiliul Judeţean”, a spus Pasztor pentru JB.

I-am solicitat lui Pasztor şi o reacţie la demisia ministrului Borbely, cel cu care a colaborat îndeaproape. „Mi-este greu să comentez demisia domnului ministru, dar având în vedere că s-a ajuns unde s-a ajuns, nu a avut altă cale. Cred, totuşi, că s-a încercat să se facă din muscă armăsar. Dânsul a fost un ministru care s-a ocupat foarte mult de minister. Noi, bihorenii, simţim foarte bine acest lucru”, crede Pasztor, adăgând că plecarea ministrului nu vor afecta contractele pe ape, aflate în derulare.

C.C.

Cseke Attila – pe urmele lui Rimler Karoly

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !