Săptămâna Europeană a Mobilității

De Simona Drimbău
În cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii se încurajează mersul pe bicicletă
În cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii se încurajează mersul pe bicicletă
APM invită autoritățile locale, instituțiile de învățământ şi companiile private să marcheze Săptămâna Europeană a Mobilității.

An de an, în intervalul 16 – 22 septembrie se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene. SEM încurajează municipalitățile din Europa să introducă și să promoveze măsuri privind transportul durabil și să invite cetățenii să testeze alternative la utilizarea autoturismelor.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este „Combină și deplasează-te!”. Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante.

Campania europeană de promovare a mobilității urbane durabile reprezintă o oportunitate perfectă de a explica provocările cu care se confruntă orașele în efortul lor de a opera o schimbare la nivel comportamental și de a avansa pe calea elaborării unei strategii mai durabile în materie de transport.

Autoritățile locale trebuie încurajate să organizeze activități destinate creșterii gradului de conștientizare cu privire la anumite aspecte și la o tematică dată, precum și să lanseze măsuri permanente destinate îmbunătățirii situației transportului durabil în localitatea lor.

În anul 2000 a fost lansată „Ziua fără autoturisme”, sub forma unei inițiative europene. Aceasta a constituit o oportunitate pentru orașe să demonstreze cât de interesate sunt de aspectele legate de mediu.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii oferă totodată oportunitatea de a iniția o serie largă de activități și pune la dispoziție o platformă destinată autorităților, organizațiilor și asociațiilor de pe plan local, pentru: promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă, creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității vieții privitor la tendințele actuale în materie de mobilitate.

„În acest sens invităm autoritățile locale, instituțiile de învățământ, companiile private, să înscrie inițiative, acțiuni ori evenimente pe platforma http://registration.mobilityweek.eu/login.php?lang=ro pentru a marca împreună Săptămâna Europeană a Mobilității”, precizează Sanda Mercea, directorul APM Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !