Sărind spre Cartea Recordurilor: peste 1.500 de bihoreni au participat la cea mai mare oră de Kangoo Jumps din istorie

De Veroncia Bursașiu
19Comentarii
Sărind spre Cartea Recordurilor: peste 1.500 de bihoreni au participat la cea mai mare oră de Kangoo Jumps din istorie
© FOTO: Oradeabestphoto
Peste 1500 de bihoreni au răspuns apelului lansat de Kinga Sebestyen pentru a stabili un nou record mondial la Oradea în ceea ce privește cea mai mare oră de Kangoo Jumps din istorie.

Vechiul record, cu 1298 de participanți aparținea Germaniei. Tentativa de record mondial, care va trebui omologată, a vut loc, duminică, în cadrul Kangoo Jumps Festival, un eveniment derulat pe parcursul întregului weekend în Oradea.

În cadrul Kangoo Jumps Festival au avut loc workshop-uri pentru instructori și traineri, conferința medicală KAPO – Sănătate pe Ghete, masterclass-uri cu prezentatori naționali și internaționali din mai multe țări și un concurs de coregrafie între instructori și echipele lor din țară și străinătate. Iniţiativa de a intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare clasă de Kangoo Jumps din istorie aparţine echipei KAPO – Sănătate pe ghete, formată din Kinga Sebestyen, renumita antrenoare și creator de programe de slăbit și recuperare medicală și medicii Alin Iova, Pușa Dorina Fărcaș și Olivia Burta, care derulează în Oradea un studiu ce demonstrează îmbunătățirea stării de sănătate prin exerciții Kangoo Jumps.

FOTO: Ovi D. Pop ©

Reprezentanții Cărții Recordurilor vor înregistra inițiativa și vor include această acțiune în Guiness Book of World Records. Întrucât numărul participanților trebuie verificat de reprezentanții Guiness, cei care au vrut să participe la ora de Kangoo Jumps au trebuit să se înscrie în prealabil în aplicația gratuită de mobil, JumpClass.

„Am primit un feedback incredibil din partea celor care iubesc Kangoo Jumps, de la cei pasionați de sport, chiar și de la persoane care nu obișnuiesc să facă mișcare. Deoarece vrem să înscriem inițiativa în Cartea Recordurilor, monitorizarea a fost extrem de strictă. Cei care au dorit să participe au trebuit să se înscrie în aplicația de mobil JumpClass, unde au introdus inclusiv greutatea și ce număr poartă la picior pentru ca noi să le pregătim gheata potrivită.

Toată lumea a făcut o jumătate de oră de mișcare lejeră în stil Kangoo Jumps, nimic complicat, pentru ca și începătorii să poată ține ritmul. Am avut pregătite peste 1500 de ghete rebound pe care toată lumea a sărit duminică la prânz în Piața Unirii din Oradea”, spune Kinga Sebestyen.

Kapo-Sănătate pe Ghete

Oradea nu a fost aleasă întâmplător pentru această acțiune specială. În acest oraș Kinga Sebestyen deruleză, de la începutul anului, un studiu foarte important despre beneficiile Kangoo Jumps asupra sănătății. “Studiul se numește KAPO – Sănătate pe Ghete și urmărește evoluția sănătății a 80 de persoane care fac Kangoo Jumps alături de mine și de instructorii acreditați de mine.

Aceste persoane au diverse probleme de sănătate, ori sunt supraponderale, ori au diabet, ori probleme cu coloana, cu articulațiile. Am alături o echipă de medici extraordinari, care monitorizează evoluția acestor persoane: Conf.univ.dr. Ligia Olivia Burtă, medic primar medicină de laborator, Lect.univ Dr. Dorina Maria Farcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicina generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie, șef lucrări Lect.univ dr. Corina Suteu, medic primar medicina muncii, și medicul psiholog Corina Chiorean”, declară Kinga Sebestyen.

În încercarea de a duce Oradea și România în Cartea Recordurilor s-au implicat ca şi organizatori şi parteneri, instituţii şi organizaţii de seamă de la nivel local şi naţional, unindu-şi forţele pentru realizarea acestui record mondial.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor