Șase spitale controlate de pompierii bihoreni

De Otilia Șandor
Șase spitale controlate de pompierii bihoreni
Câteva spitale bihorene au fost controlate săptămâna trecută de pompieri.

Aceștia au derulat în total şi desfăşurat 58 de controale la trei localităţi, 39 de operatori economici şi 16 instituţii, 6 dintre acestea fiind efectuate inopinat. Mai exact sâmbătă, 6 aprilie, ei au verificat Secția de pneumoftiziologie de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, Maternitatea de la Spitalul Județean, dar și Spitalul „Dr. Pop Mircea” Marghita, Spitalul de la Salonta, cel de la Ștei și Spitalul Orășenesc Marghita.

Deficiențe găsite

Controalele au scos la iveală 380 de nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, 114 dintre acestea fiind remediate pe timpul controalelor. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 265 de sancţiuni contravenţionale, din care 218 avertismente şi 47 de amenzi în cuantum de 109.000 lei. Pe timpul controalelor, au fost desfășurate 58 de instruiri și 62 de exerciții de evacuare și intervenție în caz de incendiu.

În timpul celor șase acţiuni ce au vizat spitalele menționate au fost depistate 33 de nereguli, din care opt au fost înlăturate pe timpul controalelor. Totuși, au fost date 24 de sancţiuni contravenţionale.

Pompierii au transmis, după controalele din spitale, că exercițiile de evacuare și intervenție organizate de Inspecția de Prevenire pentru verificarea și pregătirea personalului unităților sanitare privind modul de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență au fost desfășurate împreună cu structurile de intervenție din cadrul subunităților de pompieri militari. Aceștia au verificat aspecte de interes operativ, printre problemele identificate regăsindu-se lipsa locurilor de amplasare a autospecialelor în proximitatea spitalelor și deficiențe în ceea ce privește funcționarea instalațiilor de stins incendii (accesorii defecte, neasigurarea debitului corespunzător etc.).

Tot săptămâna trecută, pompierii militari bihoreni au efectuat 21 de misiuni de recunoaştere în teren la obiective din raioanele de intervenție, activități în cadrul cărora au verificat căile de acces la obiectivele respective, au identificat şi verificat sursele de alimentare cu apă şi au desfăşurat activităţi de pregătire şi educaţie preventivă a personalului de pe locul de muncă şi a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, un accent deosebit fiind pus pe regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !