Scaunul fierbinte de la șefia ISJ Bihor

De Alexandru Guiaș
2Comentarii
Nicolae Ioan Avram, Alin Florin Novac-Iuhas și Iulius Timar
Nicolae Ioan Avram, Alin Florin Novac-Iuhas și Iulius Timar
Se pare că șefia nu priește la toată lumea, mai ales cea de prim dascăl în Bihor. Lucru confirmat și de ultimele evenimente din acest an de pe scena învățământului bihorean.

Scaunul de șef fiind unul destul de fierbinte. Postul de inspector școlar general este râvnit de mulți, însă puțini ajung să-și ducă la bun sfârșit mandatul funcției.

Ministerului Educației și Cercetării Științifice scoate, din nou, la concurs postul de inspector școlar general al ISJ Bihor. La această oră la șefia ISJ Bihor se află Alin Florin Novac-Iuhas, care deține funcția prin delegație. “Da e adevărat, în perioada 23-25 noiembrie va avea loc la sediul Ministerului Educației concursul pentru ocuparea postului de inspector școlar general. Deoarece eu dețin funcția doar cu delegație, iar aceasta expiră la finele anului școlar 2015-2016, s-a hotărât organizarea unui concurs pentru ocuparea postului”, ne-a declarat Alin Florin Novac-Iuhas. Referitor la concursul pentru șefia ISJ Bihor, acesta nu a dorit nici să confirme nici să infirme participarea sa la concurs. „Nu pot să spun acuma dacă voi participa sau nu la concurs. Vom vedea. În următorele zile urmează să iau o hotărâre în acest sens”, a precizat inspectorul școlar general. Referitor la candidatura lui Novac la șefia ISJ, Ioan Mang, șeful PSD Bihor a spus că „Novac şi-a făcut treaba foarte bine. A reuşit să se încadreze în numărul de posturi solicitat de Ministerul Eduacţiei pentru judeţul Bihor. De aceea, nu cred că ar exista motive să nu fie susţinut. Dar e un concurs. Noi l-am susţinut atunci şi pe Avram şi tot nu a luat concursul”.

În șefie culoarea politică bate nota mare?

Alin Florin Novac-Iuhas, actualul șef al ISJ Bihor ,a ajuns să dețină această funcție pe filiera PSD și plecării de la șefie a lui Nicolae Ioan Avram, ajuns și el la conducere pe aceași filieră. Pe vremea șefiei lui Avram, ISJ Bihor s-a aflat în centrul scandalurilor legate de fraudarea examenului de bacalaureat 2015 de la liceul din Ștei și a transferurilor elevilor de clasa a IX-a în urma admiterilor din august 2015. Avram a dorit să revină la șefie, la concursul organizat în luna iulie a acestui an însă a pierdut șansa întoarcerii pe funcție. Chestionat în privința participării la concursul de inspector școlar general, Nicolae Ioan Avram, fost șef al ISJ Bihor a negat faptul că ar dori să revină la funcția de conducere. Se pare că Iulius Timar este unul din profesorii curajoși care doresc să participe la concurs. Aceasta fiind cea de treia încercare a profesorului din Marghita de a prelua scaunul de șef al ISJ Bihor. „Da, voi participa la concurs. Acuma lucrez la dosar. Prima oară nu m-au lăsat să mă înscriu, iar a doua oară am luat cu brio toate examenele, însă la oral m-au picat. Așa s-a dorit. Eu nu sunt susținut politic ca alții, tocmai de aceea nici nu mă interesează cine va participa la concurs”, ne-a mărturisit Iulius Timar.

Pentru cei care se simt curajoși și doresc să candideze totuși la concursul pentru șefia ISJ Bihor, aceștia trebuie să-și depună dosarul de înscriere în conformitate cu prevederile în vigoare, în perioada 23.10 -8.11.2015, de luni până joi, orele 12:00-16:00, iar vineri între orele 12:00-14:00, la sediul ISJ Bihor. Metodologia de concurs, bibliografia, modelele de curriculum vitae, declarația pe propie răspundere, fișele postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs sunt afișate la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, cât și la sediul ISJ Bihor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor