Scene cu rockeri si droguri filmate în Bihor

Scene cu rockeri si droguri filmate în Bihor
„Iguanele” vorbeşte despre o lume a rockerilor din oraşele de provincie, dar şi despre droguri.

Proiectul „Iguanele” a lui Marian Crişan, care se va filma la Oradea, Salonta şi Arieşeni, a fost plasat de Consiliul Naţional al Cinematografiei pe locul 4 şi a obţinut un buget de 1.084.828 RON. Iguanele vorbeşte despre o lume a rockerilor din oraşele de provincie şi în acelaşi timp sondează o lume la care face referire şi

documentarul luni, lumea dependenţilor de heroină. Regizorul salontan a lucrat pentru Igianele înainte de a se ocupa de „aventura sa personală” lungmetrajul său de succes internaţional Morgen. Ideea filmului „Iguanele” este mai veche decât ce a filmului „Morgen”, dar regizorul a spus că până acum nu a avut inspiraţia să finalizeze proiectul. Marian Crişan spune că că o bună parte din muncă este aproximativ facută, astfel că filmările pot să înceapă.

Scheletul Iguanelor este documentarul Luni care prezintă o zi din viaţa lui Tudor Sişu, cântăreţul din trupa La Familia care a fost de două ori în puşcărie. Arestat în 2003, pentru trafic de droguri şi deţinere de droguri pentru consum propriu, a fost eliberat în 2005, pentru ca în 2006 să fie arestat din nou. Eliberat în noiembrie 2007, s-a aflat acum într-un program de supraveghere, pe durata procesului. În fiecare zi de luni, el trebuie să meargă la secţia de poliţie. Documentarul prezintă o astfel de zi de luni, din zori până noaptea târziu, începând cu vizita la secţia de poliţie, continuând cu lucrul în studio, unde Sişu, în mare formă, înregistrează două piese, şi încheind cu aventurile sale nocturne, alături de câţiva prieteni, într-un apartament din Bucureşti, unde nu lipsesc drogurile.

„Un film în alb-negru, care nu judecă, ci arată”, considera regizorul. Dacă în Morgen, filmat la Salonta, Marian Crişan a folosit ca actori figuranţi oameni din zonă, inclusiv componenţii echipei de fotbal din Mădăras, acum regizorul a organizat în Oradea un casting pentru 200 de figuranţi. Echipa care l-a sprijinit pe regizor în acest demers căuta şi schiori printre cei prezenţi la casting.

V.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !