Scoliti ca barmani sau chelneri

De Cristian Horgoș
Scoliti ca barmani sau chelneri
Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) Bihor a finalizat ultima etapă a proiectului «Resurse umane calificate, locuri de muncă ocupate».

Proiectul a fost finanţat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritara 5 – Promovarea masurilor active de ocupare, Domeniul major de interventie. Valoarea eligibilă a proiectului a fost de 1.766.980 lei.

„A fost un proiect pe care l-am derulat în afara activităţii sindicale dar care s-a axat tot pe problematica locurilor de muncă. Am avut ca parteneri filialele sindicale din Satu Mare şi Maramureş. Practic, este vorba de reconversia profesională care a vizat tinerii cu situaţii dezavantajoase, îndeosebi şomeri. Dintre cei 600 de tineri consultaţi, jumătate au urmat cursurile din cadrul proiectului ce s-a derulat pe parcursul a 24 de luni, începând din ianuarie 2011”, ne-a declarat preşedintele SLI Bihor, Ioan Ţenţ.

Cei 300 de cursanţi au beneficiat de specializare în meseriile de barman, chener şi lucrător în pensiuni turistice. Stagiile de practică s-au efectuat în Centrul de Formare Profesională de la complexul sindical din Pădurea Neagră (Bihor) şi la cel din Ocna Şugatag (Maramureş).

De notat că până pe 7 mai 2012, asistent manager al proiectului a fost şi Liviu Pop, cel care ulterior a devenit ministru interimar al Educaţiei, după retragerea din funcţie a bihoreanului Ioan Mang.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !