Scoliti direct in fabrica

De Cristina Ghilea
Scoliti direct in fabrica
După minivacanţă, încep înscrierile în clasele de „profesionala”, la trei colegii din Oradea.

Colegiul C-tin Brâncuși cu o clasă profil electromecanic utilaje și instalații industriale și o clasă profil sculer matrițer, Colegiul Traian Vuia cu o clasă profil electronist aparate și echipamente și o clasă operator CNC și Colegiul Transilvania cu o clasă profil încălțăminte. Aceasta este prima ofertă a şcolii profesionale „Eurobusiness”.

Profesionala „Eurobusiness” durează pe doi ani: 40% teorie și 60% practică în anul I şi 25% teorie și 75% practică în una din firmele Bihore, Celestica, Comodi, Comau, Connectronics, ETS România, Emerson, Faist Mekatronic, Plastor, Plexus, UAMT, în al doilea an, precizează Primăria într-un comunicat de presă. Candidații trebuie să fie absolvenți de clasa a IX şi să aibă maxim 18 ani.

Pentru admişi, avantajele sunt evidente: bursă lunară de 200 de lei, alte burse de la companii pentru cei mai serioşi şi, la final, o pregătire serioasă pe domenii de interes și aproape garanţia angajării în companiile în care s-au pregătit.

„Dacă reușim să creăm forță de muncă specializată pe domenii de interes, nu vom mai avea problema tinerilor care își caută cu disperare un loc de muncă, rata șomajului va scădea cu siguranță, și mai mult decât atât, sunt sigur că exemplul nostru va fi luat ca model și de alte localități”, crede primarul Ilie Bolojan, susţinător al proiectului.

Înscrierile se fac în intervalul 7 – 31 mai, la secretariatele colegiilor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !