Se cauta capsunari pentru a munci in Spania

De Dan Birta
3Comentarii
Se cauta capsunari pentru a munci in Spania
Termenul de aplicare pentru cele 1.198 de posturi este 4 ianuarie 2013. Nu se cere cunoaşterea unei limbi străine.

Bihorenii fără prea multă calificare, care doresc să câştige un ban în plus în anul 2013 au ocazia să o facă înscriindu-se pentru un loc de muncă la cules de căpşuni în Spania. Pe site-ul Eures a fost postat un anunţ pentru 1.198 de locuri de muncă, 1.000 pentru femei şi 198 pentru bărbaţi în domeniul agricol, în zona Huelva, localitatea Moguer, din Spania. Dintre acestea 900 posturi sunt pentru solicitanţi cu NIE (număr de identificare străini).

Condiţii

Cei care aplică pentru aceste posturi trebuie să fie apţi pentru munca la câmp. Nu este soliciată experienţă, dar munca anterioară într-o fermă constituie avantaj. Timpul de lucru este 6,5 ore/zi – şase zile pe săptămână (39 ore/saptamână).

Câştigul salarial este de 38,63 euro brut/zi. Din aceşti bani se vor datora contribuţii de 2% impozit/venit şi 83,73 euro asigurare medicală.

Este foarte important de reţinut că angajatorul oferă cazarea. Costul unui drum cu autocarul – 95 de euro – se va deconta de către angajator la plata ultimului salariu.

Un alt lucru important este faptul că nu se solicită cunoaşterea nici unei limbi străine. Termenul de aplicare pentru aceste posturi este data de 4.01.2013. Durata contractului este de trei luni, în perioada 1.03.2013 – 31.05.2013.

Cei interesaţi se vor adresa consilierului Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean, str. Transilvaniei nr.2, tel. 0259.433.346. Participarea la selecţie se va face numai prin invitaţie de la consilierul Eures şi înregistrarea în baza de date a AJOFM unde solicitantul îşi are domiciliul.

Căpşunari pentru Danemarca

O altă ofertă, de 60 de locuri, este pentru românii care doresc să muncească la cules de căpşuni şi zmeură în Danemarca are termenul de aplicare data de 8.01.2013

„Munca se desfăşoară în aer liber, pe plantaţii de căpşuni sau în solarii. Culesul căpşunilor începe devreme, la 5-6 dimineaţa. Sezonul de recoltare a căpşunilor începe în jurul datei de 15 mai şi se termina în jurul datei de 15 septembrie. Pentru zmeură, sezonul începe în jur de 15 iunie şi va dura până în jurul datei de 15 octombrie”, ne-a informat Simona Burdean, consilierul lui Eures de la AJOFM Bihor.

Vârsta minimă a celor care vor aplica pentru aceste posturi este de 18 ani. Experienţa în astfel de munci constituie avantaj. De asemenea, trebuie cunoscută limba engleză la nivel mediu.

„Plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată (la kilogram): la căpşuni, echivalentul în coroane daneze a aproximativ 0,5-0,9 euro brut/kg, iar la zmeură echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1,3-2 euro brut/kg”, precizează Simona Burdean.

Cazarea se va face în camping, la cort. Lucrătorii trebuie să îşi aducă de acasă cort şi sac de dormit, haine groase etc. Pentru lucrătorii care vor munci o perioadă mai mare de timp se oferă cazare în camere. Taxa de cazare la cort/zi/o persoană este de 20 DKK, iar pentru cazare în camere este de 50 DKK/zi/o persoană. Se asigură toalete, duşuri, aragaze, frigidere, maşini de spălat. Accesul la internet este gratuit.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor