Se dă startul la programul START

De Dan Birta
Tinerii pot primi fi nanţări de până la 120.000 de lei
Tinerii pot primi fi nanţări de până la 120.000 de lei
Înscrierea în cadrul programului se va face online în perioada 22 iunie – 1 iulie 2015.


Înscrierea în programul START, prin care tinerii antreprenori vor putea obţine finanţări pentru afacerile proprii de până la 120.000 de lei se vor putea face în perioada 22 iunie – 1 iulie 2015. Anunţul a fost făcut vineri, 12 iulie, de către Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.

Prin intermediul programului, autorităţile vor să încurajeze şi să stimuleze tinerii pentru a înfiinţa şi dezvolta IMM-uri. „Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existente, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor în scopul implicării acestora în structuri economice private”, se spune Ordinul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri nr. 741/2015, apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 415 şi 415 bis.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015 este de 20.000.000 lei, din care: 18.000.000 lei pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile.

Criterii de eligibilitate

Pentru a beneficia de prevederile Programului START, societăţile (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) trebuie să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate. În primul rând trebuie să fie organizate în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, să facă parte din categoria IMM-urilor, să aibă capital social integral privat şi să nu fi beneficiat de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul programului în anii anteriori şi nu au asociaţi, acţionari sau administratori care deţin sau au deţinut calitatea de asociaţi/acţionari/administratori în cadrul altor societăţi beneficiare de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul programului în anii anteriori. Alte criterii sunt: să nu aibă datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru şi să nu fi depăşit plafonul de minimis de 200.000,00 euro pe durata a trei exerciţii financiare pentru o întreprindere unică.

Nu beneficiază de prevederile programului IMM-urile care au ca activitate intermedierile financiare şi în asigurări, tranzacţiile imobiliare, activităţile juridice, activităţile de jocuri de noroc şi pariuri, producţia şi comercializarea de armament şi muniţie, etc.

Înscrierea în cadrul programului se va face exclusiv online în perioada 22 iunie – 1 iulie. Informaţii suplimentare pe www.aippimm.ro.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !