Se dă startul pentru Euro Basket 2015

Se dă startul pentru Euro Basket 2015
Joi se dă startul Campionatului European de baschet 2015 pentru senioare, care se va desfășura în România și Ungaria.

Oradea și Timișoara sunt orașele din România care găzduiesc competiția europeană de baschet. Meciurile din grupa A (grupa României) se vor juca la Timișoara, iar cele din grupa B la Oradea.

Directorul general adjunct al AIO, Tunde Benyovszki, a anunțat într-o conferință de presă la care a participat alături de viceprimarul Mircea Mălan, președintele CSM Florin Birta și reprezentatul FRB Adrian Voinescu, faptul că s-au făcut investiții la Arena Antonio Alexe pentru ca aceasta să poată găzdui un turneu european. Cheltuielile se ridică la aproximativ 625 de mii de lei.

„Investițiile au constat în jur de 200 de mii de lei – partea de construcție, instalații electrice și sanitare, dar și suprafața de joc pregătită numai pentru baschet. Au fost achiziționate două containere prin care s-au suplimentat vestiarele și grupurile sanitare – aproximativ 80 de mii de lei. Încă 300 de mii de lei pentru serviciile logistice”, a explicat Tunde Benyovszki.

Plângeri din cauza terenului

După ce echipa Belarusului a efectuat primul antrenament la Arena Antonio Alexe, antrenorul echipei s-a plâns de starea proastă a terenului. „Am obținut acordul FIBA pentru a organiza acest antrenament, echipa noastră locală CSM Oradea a jucat în două sezoane în cupele europene și nu am avut astfel de plângeri până acum”, a spus Florin Birta.

„Atâta timp cât FIBA spune că se poate juca baschet în această sală, orice altă discuție este absolut inutilă. Întotdeauna la astfel de competiții vor exista mici nemulțumiri”, a completat Adrian Voinescu, reprezentantul FRB.

Președintele FIBA, așteptat la Oradea

Pe lângă staff-ul celor 5 echipe feminine de baschet, la Oradea au sosit și 2 comisari FIBA, 7 arbitri și alte 14 persoane din cadrul FIBA. Președintele forului internațional de baschet este așteptat și el la Oradea pe 12 iunie.

Fără înghesuială la bilete

Potrivit oficialilor, încă nu s-au vândut foarte multe bilete pentru competiția de baschet. Preţul unui bilet pentru o zi este de 40 lei (categoria I), respectiv 25 lei (categoria a II-a). În schimb, se pot achiziţiona abonamente pentru toate zilele la preţul de 170 lei (categoria I), respectiv 110 lei (categoria a II-a). Biltele sunt disponibile atât la Arena Antonio Alexe, cât și în rețeaua Eventim.

Festivitate de deschidere

Joi, de la ora 18, se da startul primului meci din grupa B a CE de baschet pentru senioare, iar înainte acestuia va avea loc deschiderea oficială. La festivitate vor participa reprezentanți FIBA, reprezentanți locali, iar prezența lui Carmen Tocală nu a fost confirmată încă.

Mingea oficială a Euro Basket Women 2015 Mingea oficială a Euro Basket Women 2015 ©

Euro Basket Women 2015:

Programul Grupei A, găzduită de Timişoara Arena:
Joi, 11 iunie: ora 18:00, Muntenegru – Cehia; ora 20:30, Ucraina – Franţa. România stă.
Vineri, 12 iunie: ora 18:00, Cehia – Ucraina; ora 20:30, România – Muntenegru. Franţa stă.
Sâmbătă, 13 iunie: ora 18:00: Franţa – Cehia; ora 20:30, Ucraina – România. Muntenegru stă.
Duminică, 14 iunie: ora 18:00, Muntenegru – Ucraina; ora 20:30, România – Franţa. Cehia stă.
Luni, 15 iunie: ora 18:00: Franţa – Muntenegru; ora 20:30, Cehia – România. Ucraina stă.

Programul Grupei B, găzduită de Arena „Antonio Alexe”:
Joi, 11 iunie: ora 18:00, Polonia – Turcia; ora 20:30, Italia – Belarus. Grecia stă.
Vineri, 12 iunie: ora 18:00, Grecia – Italia; ora 20:30, Belarus – Polonia. Turcia stă.
Sâmbătă, 13 iunie: ora 18:00, Polonia – Grecia; ora 20:30, Turcia – Belarus. Italia stă.
Duminică, 14 iunie: ora 18:00, Italia – Polonia; ora 20:30, Grecia – Turcia. Belarus stă.
Luni, 15 iunie: ora 18:00, Belarus – Grecia; ora 20:30, Turcia – Italia. Polonia stă.

Semifinalele și finala competiției se vor desfășura în Ungaria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !