Se lasa PDL la instinctul Elenei Udrea?

Gavrilă Ghilea şi Elena Udrea, aplaudând pe „Verde-nrourat”
Gavrilă Ghilea şi Elena Udrea, aplaudând pe „Verde-nrourat”
Febleţea preşedintelui Băsescu vrea şefia PDL, promiţând că va conduce energic, înfruntându-i pe Ponta şi Crin.

Forfotă mare la sediul PDL Bihor, joi după-amiază. Sediul s-a umplut până la refuz în aşteptarea celei pe care preşedintele Traian Băsescu o vede la şefia partidului, în detrimentul lui Vasile Blaga şi a Monicăi Macovei. Elena Udrea a apărut ca un veritabil star politic, acompaniată de acordurile imnului partidului – „Verde-nrourat” şi bătăile din palme ale pedeliştilor bihoreni. De la tribuna PDL Bihor, Elena Udrea a lăsat să se întrevadă o curea Chanel…

Slăbiciunile lui Blaga

„Noul PDL. O nouă Românie” – e titlul moţiunii Udrea pentru preşedinţia PDL. În alocuţiunea adresată pedeliştilor bihoreni, Udrea nu a ezitat să critice actuala conducere a PDL. Nu a pomenit, însă, numele lui Vasile Blaga chiar în „bârlogul” acestuia. În cârca mandatului Blaga, Udrea a pus pierderea a 1 milion de voturi de către PDL, de la alegerile locale din iunie la cele parlamentare din decembrie. Chiar dacă partidul a fost în Opoziţie, în acest răstimp. Potrivit Elenei Udrea, referendumul pentru demiterea preşedintelui a fost o ocazie numai bună pentru PDL de a ieşi din umbră, însă a ratat această şansă. „După referendum nu s-a mai întâmplat nimic. Partidul nu a mai existat”, consideră Udrea, opinând că şi ARD s-a constituit prea târziu. Pentru Elena Udrea, faptul că Traian Băsescu a refuzat să demisioneze, în ciuda celor 7,4 milioane de voturi împotriva sa, nu s-a resfrânt negativ asupra PDL. „De ce n-a putut mai mult partidul decât să stea lipit de Traian Băsescu?”, a întrebat, la rându-i, Udrea, ca un răspuns la întrebarea adresată de JB, dacă nu cumva căderea electorală a PDL este strâns legată de scăderea drastică a popularităţii preşedintelui Băsescu. Udrea a făcut această afirmaţie în contextul în care PDL a fost condus în toţi aceşti ani de Emil Boc, om susţinut constant de Cotroceni.

Pentru a arăta slăbiciunile echipei Blaga, Elena Udrea a exemplificat cu plecarea din partid a „doi prim-vicepreşedinţi” (Frunzăverde şi Stănişoară – n.r.). În esenţă, Udrea îl acuză pe Vasile Blaga de non-combat, de lipsa energiei necesare pentru a readuce partidul în prim-plan. „(Membrii de partid – n.r.) au nevoie să-şi vadă liderul la luptă. La parlamentare, armata PDL n-a avut comandantul pe front! Toată lumea a încercat să se salveze individual. Nu a fost un mesaj la nivel naţional şi în foarte multe locuri ne-au bătut şi cei de la PPDD”, a „înţepat” Udrea, care, la rândul său, a ales să candideze la deputăţie într-un colegiu din Neamţ, deşi este preşedintele PDL Bucureşti.

Fără schelet în dulap

Elena Udrea accentuează faptul că în politică s-a ghidat tot timpul după propriul său instinct, care nu a trădat-o niciodată. Încercând, parcă, să-şi facă un auto-portret, Elena Udrea le-a transmis bihorenilor că „cel ce vine în fruntea partidului trebuie să aibă curajul să se lupte cu Ponta, Antonescu şi să poată face faţă unor campanii de presă”. Întrebată de JB care crede că este atuul ei în faţa Monicăi Macovei, Udrea a spus că-i lasă pe delegaţi să discearnă. „Nu este nimic în cariera mea politică de care să îmi fie ruşine, nu am niciun schelet ascuns în dulap, la minister”, i-a asigurat fostul ministru pe toţi cei prezenţi, amintind, în acest context, cum a fost ea ţinta campaniilor de presă şi cum USL a căutat, fără mare succes, să-i găsească „hibe” la Ministerul Dezvoltării.

Cinci variante are în cap Elena Udrea pentru candidatul la Preşedinţie din partea PDL. „Două din partid, trei din afara partidului”, a precizat ea, adăugând că acela care va fi candidatul partidului va trebui obligatoriu să se înscrie în PDL, dacă nu e deja membru. Nu a vrut, însă, să nominalizeze.

Doi susţinători ai Elenei Udrea, Andrei Rădulescu – fost secretar de stat la Agricultură şi Clement Negruţ – deputat de Alba, au stârnit zâmbete şi remarci hâtre printre pedeliştii bihoreni. Primul a făcut referiri la aspectul Elenei Udrea, cerându-le tuturor să nu aibă pretenţia s-o vadă îmbrăcată în călugăriţă, uitând că, de fapt, Udrea a apărut deja costumată aşa, într-o revistă! Cel de-al doilea a greşit data Convenţiei PDL, mutând-o de pe 23 pe 24 martie. Deputatul Liviu Laza Matiuţa a comentat maliţios, transmiţându-i lui Negruţ că „e bine aşa, pe 24”. Semn că, din perspectiva parlamentarului bihorean, cei ce votează în PDL cu Udrea, se pot prezenta liniştiţi la vot la o zi după Convenţie…

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor