Se pregătesc de BAC-ul special

De Crina Dobocan
Se pregătesc de BAC-ul special
Zece elevi de liceu din Bihor vor susţine sesiunea specială a examenului de bacalaureat.

Sesiunea este organizată pentru elevii care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţii sportive internaţionale şi pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, 158 de absolvenţi de liceu vor participa la acest examen care se va desfăşura la Ploieşti. Dintre aceştia, 107 absolvenţi de liceu fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale şi 51 de absolvenţi de liceu fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare.

Calendar

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfăşura în perioada 17-30 mai, potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Candidaţii se vor înscrie la sesiunea specială în zilele de 17 şi 18 mai, iar evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi a celor de comunicare în limba maternă pentru cei aparţinând minorităţilor naţionale se va desfăşura în zilele de 19 şi 20 mai.

În 21 şi 22 mai vor fi evaluate competenţele digitale iar în 23 – 24 mai, competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 26 mai va avea loc prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, în 27 mai – proba obligatorie a profilului, iar în 28 mai – proba la alegere a profilului şi specializării.

Absolvenţii care vor participa la sesiunea specială aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine în 29 mai proba scrisă la limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi, până la ora 18, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18:00 şi 20:00. În data de 30 mai se vor rezolva contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !