Se raportează de 20 de ori mai puţine infecţii!

De Otilia Șandor
3Comentarii
Se raportează de 20 de ori mai puţine infecţii!
În problema infecţiilor de spital şi a achiziţiilor de dezinfectanţi pentru spitale, contactat telefonic de JB, fostul ministru al Sănătăţii, orădeanul dr. Ritli spune că infecţiile nosocomiale sunt în toate spitalele, dar în România problema este că se subraportează, în realitate numărul real al acestora fiind de 10 – 20 de ori mai mare.

SRI atacat că a tăcut la fel ca şi miniştrii Sănătăţii din ultimii cinci ani.

Marţi dimineaţă presa centrală a difuzat, în diferite moduri, faptul că situaţia infecţiilor de spital şi a unor achiziţii de dezinfectanţi pentru spitale ar fi fost documentată de lucrătorii Serviciului Român de Informaţii, care ar fi „tăcut”, la fel ca şi miniştrii Sănătăţii din ultimii cinci ani. SRI a transmis luni că a trimis „constant” circa 100 de informări factorilor decidenţi (preşedinţi de Consilii Judeţene, prefecţi, miniştri, primul-ministru, preşedintele României) despre „calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară.

Miniștrii Sănătății în ultimii cinci ani au fost orădenii Cseke Attila (23 decembrie 2009 – 4 august 2011) şi dr. Ritli Ladislau (17 august 2011 – 27 aprilie 2012), Vasile Cepoi, Raed Arafat (interimar), Victor Ponta (interimar), iar Raed Arafat, Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu (interimar), Nicolae Bănicioiu, Patriciu Achimaș-Cadariu, iar acum, interimatul e deţinut de premier.

Cseke Attila nu a fost marţi de găsit la telefon, dar dr. Ritli Ladislau, a declarat pentru Jurnal bihorean şi Bihon.ro că nu reţine să fi primit vreo informare, deşi e posibil la maldărul de hârtii pe care trebuia să le semneze zilnic. În schimb, reputatul doctor spune că sunt foarte multe breşe în sistemul sanitar, infecţiile nosocomiale fiind una dintre ele. Sunt şi alte zeci de cauze pentru infecţiile de spital, a spus medicul, de la personal, la deşeuri, bolnavi, izolări.

Dr. Ritli spune că infecţiile nosocomiale sunt în toate spitalele, dar în România problema este că se subraportează, în realitate numărul real al acestora fiind de 10 – 20 de ori mai mare. Medicul spune că sunt soluţii de remediere, dacă acestea se aplică în mai multe direcţii deodată, iar efectul poate fi imediat.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor