bihon.ro Web analytics

Se raportează de 20 de ori mai puţine infecţii!

În problema infecţiilor de spital şi a achiziţiilor de dezinfectanţi pentru spitale, contactat telefonic de JB, fostul ministru al Sănătăţii, orădeanul dr. Ritli spune că infecţiile nosocomiale sunt în toate spitalele, dar în România problema este că se subraportează, în realitate numărul real al acestora fiind de 10 – 20 de ori mai mare. 
Scris de Demian - În problema infecţiilor de spital şi a achiziţiilor de dezinfectanţi pentru spitale, contactat telefonic de JB, fostul ministru al Sănătăţii, orădeanul dr. Ritli spune că infecţiile nosocomiale sunt în toate spitalele, dar în România problema este că se subraportează, în realitate numărul real al acestora fiind de 10 – 20 de ori mai mare. 

SRI atacat că a tăcut la fel ca şi miniştrii Sănătăţii din ultimii cinci ani.

Marţi dimineaţă presa centrală a difuzat, în diferite moduri, faptul că situaţia infecţiilor de spital şi a unor achiziţii de dezinfectanţi pentru spitale ar fi fost documentată de lucrătorii Serviciului Român de Informaţii, care ar fi „tăcut”, la fel ca şi miniştrii Sănătăţii din ultimii cinci ani. SRI a transmis luni că a trimis „constant” circa 100 de informări factorilor decidenţi (preşedinţi de Consilii Judeţene, prefecţi, miniştri, primul-ministru, preşedintele României) despre „calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară.

Miniștrii Sănătății în ultimii cinci ani au fost orădenii Cseke Attila (23 decembrie 2009 – 4 august 2011) şi dr. Ritli Ladislau (17 august 2011 – 27 aprilie 2012), Vasile Cepoi, Raed Arafat (interimar), Victor Ponta (interimar), iar Raed Arafat, Eugen Nicolăescu,  Nicolae Bănicioiu (interimar), Nicolae Bănicioiu,  Patriciu Achimaș-Cadariu, iar acum, interimatul e deţinut de premier.

Cseke Attila nu a fost marţi de găsit la telefon, dar dr. Ritli Ladislau, a declarat pentru Jurnal bihorean şi Bihon.ro că nu reţine să fi primit vreo informare, deşi e posibil la maldărul de hârtii pe care trebuia să le semneze zilnic. În schimb, reputatul doctor spune că sunt foarte multe breşe în sistemul sanitar, infecţiile nosocomiale fiind una dintre ele. Sunt şi alte zeci de cauze pentru infecţiile de spital, a spus medicul, de la personal, la deşeuri, bolnavi, izolări.

Dr. Ritli spune că infecţiile nosocomiale sunt în toate spitalele, dar în România problema este că se subraportează, în realitate numărul real al acestora fiind de 10 – 20 de ori mai mare. Medicul spune că sunt soluţii de remediere, dacă acestea se aplică în mai multe direcţii deodată, iar efectul poate fi imediat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost turnat asfaltul pe o porțiune din drumul Beiuș – Aleșd
  Drumul Județean 764 face legătura între localitățile Beiuș (intersecție cu DN76) și Aleșd (intersecție DN1), având o lungime totală de 69 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe loturi de înghețată retrase din cauza oxidului de etilenă
  Supermarketurile din România retrag mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clienţii unor bănci, vizaţi de hackeri
  Mai mulţi clienţi ai unor bănci din România au fost vizaţi de „mostre” de atacuri de tip phishing, prin care hackerii au utilizat identitatea vizuală a acestor instituţii, atrage atenţia Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un tânăr de 17 ani a condus un moped neînmatriculat și a accidentat un copil de 7 ani
  Accidentul a avut loc luni, 2 august, în localitatea bihoreană Șoimi. 1

  România

  Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară. Vezi care sunt sancțiunile
  Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară, a spus, luni, șeful DSU, dr. Raed Arafat, care a dat exemplul a 30 de pasageri ai unui zbor sosit în România din Anglia, care ar fi trecut în același timp prin boală. El speră că valul 4 al pandemiei va fi ultimul. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită la Cordău
  Muncitorii care efectuează lucrări pentru rețeaua de canalizare au alertat pompierii bihoreni în cursul serii de luni, 2 august, după ce au descoperit o bombă. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.