Şefii de departamente, validaţi

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Alegerile continuă la Universitatea din Oradea
Alegerile continuă la Universitatea din Oradea
Senatul Universităţii din Oradea a validat şefii a 46 de departamente din cadrul Universităţii din Oradea.


Senatul Universităţii din Oradea a validat, în şedinţa de luni, 11 octombrie, noii şefi de departamente. Alegerile pentru cele 47 de funcţii de director de departament ale Universităţii din Oradea au avut loc pe 5 octombrie. 60 de cadre didactice şi-au depus candidaturile pentru o funcţie de director de departament.

Lipsa cvorumului pentru alegerea candidaţilor pentru Departamentul de Textile, Pielărie şi Management Industrial din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial (Adina Albu şi Viorica Porav) face ca procesul să se reia, în perioada următoare. Directorul de departament va fi stabilit de această dată, indiferent de prezenţa la vot a dascălilor.

Procesul electoral la Universitatea din Oradea continuă cu alegerile membrilor în Consiliile facultăţilor. Acestea vor debuta cu şedinţa Consiliilor facultăţilor pentru stabilirea numărului de membri în noul Consiliu şi a reprezentativităţii departamentelor care trebuie să se desfăşoare până cel târziu în data de 16 noiembrie şi se vor încheia în 14 decembrie când lista nominală a membrilor Consiliului facultăţii nou format va fi validată în şedinţa Senatului Universitar.

Membri în Senat

Următoarea etapă a alegerilor academice va fi cea a membrilor în Senatul Universitar. Aceasta va debuta pe 26 octombrie, cu şedinţa Senatului universitar în care se actualizează componenţa Biroului electoral universitar şi se va încheia cu şedinţa Senatului Universitar nou ales pentru alegerea preşedintelui acestuia, planificată pe 18 aprilie 2016. Primele candidaturi pentru membru în Senatul universitar vor fi cele ale studenţilor. Perioada de depunere a candidaturilor pentru o funcţie de membru în Senatul universitar este 14 – 18 decembrie, pentru studenţi, şi 11 – 18 ianuarie 2016. Studenţii îşi vor putea alege membrii în Senatul universitar pe 27 ianuarie, în timp ce cadrele didactice vor fi chemate la vot în 27 ianuarie 2016, când va avea loc primul tur de scrutin pentru alegerea membrilor (cadre didactice şi cercetători) în Senatul universitar. În caz că va fi necesar, al doilea tur va fi organizat la data de 1 februarie 2016.

Alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii din Oradea vor avea loc la data de 19 aprilie 2016. Din 28 martie până în 1 aprilie 2016, cei interesaţi de cea mai înaltă funcţie în Universitatea din Oradea îşi vor putea depune candidaturile. În eventualitatea în care rectorul nu va fi ales din primul tur, al doilea tur de scrutin pentru alegerea rectorului se va ţine în data de 21 aprilie 2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !