Selina s-a reapucat de treabă, pe Aradului

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Selina s-a reapucat de treabă, pe Aradului
Cu un Consiliu Judeţean greoi în a-şi recupera terenurile de la constructor, firma mai ridică un bloc pe terenurile cumpărate acum opt ani.


Selina s-a reapucat de treabă în Cartierul Luceafărul, la ani de zile distanţă de la ultimele lucrări executate în ansamblul rezidenţial. Până acum, firma controlată de Beniamin Rus a reuşit să dea în folosinţă doar două blocuri, dintr-un ansamblu rezidenţial ce cuprinde 17 blocuri, pe planşă.
Hărnicia Selinei vine la nici o lună de la asumarea de către Consiliul Judeţean a raportului propriei comisii speciale, prin care aceasta propune recuperarea de la Selina a terenurilor pe care firma nu a construit nimic de opt ani încoace, atât pe Calea Aradului, cât şi pe strada Universităţii, pe malul Peţei. Raportul comisiei venea ca urmare a unui raport întocmit de Curtea de Conturi, dat publicităţii, care cere „reîntregirea patrimoniului judeţului Bihor cu terenurile care fac obiectul contractelor” prin care s-au constatat abateri în sumă de peste 7.877.623 lei, urmare a afacerii perfectate în timpul administraţiei Kiss. Aceşti bani reprezintă contravaloarea terenului pe care nu au fost construite locuinţe conform clauzelor contractuale prevăzute în contractele de vânzare cumpărare pentru două parcele: de 30.736 mp în Strada Universităţii respectiv 17.372 mp în Calea Aradului.

Selina a luat autorizaţia de construcţie pentru noul bloc cu front la stradă spre Calea Aradului în luna mai a anului trecut. Adică în aceeaşi perioadă în care începea să-şi desfăşoare activitatea comisia specială de la nivelul CJ Bihor, prezidată de preşedintele Mang.

Cum în Hotărârea luată în decembrie de CJ privind asumarea raportului acestei comisii nu este investit cu titlu executoriu, Selina nu mai are riscul de a pierde terenul pe care a început de două zile lucrul pentru al treilea bloc. Aceasta deoarece preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, era investit cu preluarea efectivă a terenurilor de la Selina. Terenuri pe care iniţial firma se angajase să construiască locuinţe la preţ modic pentru tinerii orădeni. Nu locuinţe de lux, cum s-a întâmplat într-un final.

Rus, supărat pe CJ

Contactat joi, patronul Selina, Beniamin Rus susţine că începerea lucrărilor la noul bloc din Calea Aradului nu are legătură cu acţiunile Consiliului Judeţean. „Ei nu au nicio treabă, nu au nicio influenţă. Ei sunt în afara fenomenului. Singura problemă a fost că trebuia să începem pe 5 ianuarie, dar nu am început aşa de repede, pentru că am lăsat oamenii în concediu. E o comisie care nici măcar din curiozitate nu ne-a chemat să ne întrebe: «Măi, de ce aţi fost aşa de slabi sau aşa proşti?». Absolut nimic! Când am auzit că se constituie o asemenea comisie, am mers până acolo, am întrebat şi le-am spus că avem disponibilitate, numai să fim informaţi în prealabil, pentru a ne face temele, să venim pregătiţi. Ni s-a transmis să fim fără grijă, că vom fi chemaţi (ceea ce nu s-a mai întâmplat – n.r.). Domnul Mang mi-a spus că mă cheamă. Dar asta a fost acum vreo şase luni”, a fost poziţia formulată de Beniamin Rus, cel care se miră şi de raportul Curţii de Conturi, venit la ani distanţă.
„Curtea de Conturi a venit să facă control după şapte ani. Dacă tot avea ceva de spus, puteau spune după un an, după doi, trei sau patru ani”, observă constructorul.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor