Seminar în domeniul service-ului auto

De Dan Birta
1Comentariu
Seminar în domeniul service-ului auto
Agenţii economici vor fi consultaţi în privinţa şcolilor de meserii în domeniul service-ului auto.

Una dintre problemele cel mai des ridicate de reprezentanţii service-urilor o reprezintă dorinţa de a dialoga direct cu reprezentanţii autorităţilor, pentru a le transmite problemele cu care se confruntă şi a primi răspunsuri direct de la aceştia.

În acest scop, sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 09:00, Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB), în parteneriat cu Revista Autotehnica, organizează un worksop cu tema amintită. Evenimentul va avea loc în Cetatea Oradea, Corpul C, Sala 4.

Participanţi

La evenimentul de la Oradea – pe lângă reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR) – vor participa şi reprezentanţi ai Guvernului României. Aceştia vor prezenta programul de reînfiinţare a şcolilor profesionale în sistem dual (cu implicarea agenţilor economici).

Seminarul va fi interactiv, iar agenţii economici prezenţi vor fi solicitaţi să răspundă la întrebări precum: dacă au nevoie de personal? Dacă doresc înfiinţarea unor astfel de şcoli profesionale? În ce localităţi ar dori înfiinţarea unor astfel de şcoli? Care ar fi necesarul de locuri pentru aceste clase? Nu în ultimul rând, reprezentanţii service-urilor vor fi chestionaţi dacă sunt dispuşi să primească în practică elevii acestor clase şi dacă vor să ofere contracte de muncă la absolvire acestor elevi.

Organizatorii spun că este benefică o participare cât mai numeroasă întrucât, dacă nu vor exista cereri, există riscul ca aceste şcoli să nu se înfiinţeze în Bihor. „Un grad mare de absenteism poate transmite mesajul că nu sunteţi interesaţi de înfiinţarea acestor şcoli, motiv pentru care insistăm să participaţi într-un număr cât mai mare la eveniment, participarea fiind gratuită pentru această secţiune”, transmit organizatorii.

Secţiuni

Pe lângă aceste teme, în cadrul evenimentului sunt două secţiuni: Secţiunea Tehnică şi Secţiunea Management. În cadrul Secţiunii Tehnice, începând cu ora 9:30, vor fi organizate mai multe cursuri: Construcţia, întreţinerea şi repararea sistemelor de suspensii, Funcţionarea şi întreţinerea sistemelor de frânare, respectiv Construcţia, întreţinerea şi repararea turbosuflantelor.

În cadrul Secţiunii Management, începând cu ora 12:00, vor fi discutate şi prezentate următoarele teme: Modificările Codului fiscal şi efectele lor în 2018; Programul de reînfiinţare a şcolilor profesionale în sistem dual (parteneriat Service – Şcoală); Soluţii rapide de rezolvare a litigiilor comerciale şi de muncă; Linii de finanţare europeană nerambursabile pentru 2018; Soluţii de finanţare a activităţii curente; Legislaţia de autorizare şi aspecte ce ţin de relaţia RAR-Service.

Alături va fi organizată o micro-expozitie de produse şi servicii (recondiţionări piese, reparaţii utilaje şi echipamente, soluţii de finanţare etc.).

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere prealabilă, în limita locurilor disponibile, dată de capacitatea sălii. Confirmarea se poate face la tel. 0259/463.376 sau 0752/002.081 sau pe e-mail la adresa: office@afbh.ro.

Firmele care doresc să participe în calitate de expozant, şi care nu au mai participat vreodată la astfel de evenimente, o pot face gratuit.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor