Senatorul Bodea cere demisia directorului DGASPC

De Călin Corpaş
Senatorul Bodea cere demisia directorului DGASPC
Parlamentarul crede că Puia este vinovat, în scandalul de la Centrul de Plasament Oradea.

 Senatorul PNL Cristian Bodea consideră că directorul DGASPC Bihor, Călin Puia, ar trebui să îşi dea demisia din fruntea acestei instituţii, ca urmare a scandalului de la Centrul de Plasament din Oradea. Bodea crede că „sunt dovezi” care atestă nereguli majore în acest Centru de Plasament, iar pe director îl consideră responsabil. Chiar dacă acesta este colegul său de partid. „Aceste condiţii demne de comunism le descoperim în 2013. Or, acest director este pe funcţie din 2011. De ce nu a transformat acest centru la condiţii moderne? Mai lipsea să le facă acestor copii electroşocuri şi trepanaţii craniene! Conducerea Consiliului Judeţean Bihor a fost informată din raportul CRJ (ONG-ul care a semnalat probleme – n.r.). Conducerea DGASPC nu a informat conducerea CJB. Se impune demiterea directorului DGASPC, domnul Puia. Ar fi un gest de onoare din partea acestuia să îşi dea demisia”, crede senatorul Bodea.

Puia se ţine nevinovat

Contactat telefonic, Călin Puia a respins acuzaţiile şi a transmis că nu intenţionează să demisioneze. „Probabil că domnul Bodea nu ştie despre ce vorbeşte”, ne-a declarat Puia. Directorul DGASPC Bihor consideră că a făcut tot ce se putea face pentru o bună funcţionare a centrului reclamat de ONG-ul din Bucureşti. Călin Puia nu a vrut să facă alte declaraţii, anunţând că îşi va face publică poziţia faţă de acuzele primite în scurt timp.

Reamintim că Centrul de Resurse Juridice a sesizat organele abilitate, reclamând nereguli majore la Centrul de Plasament Oradea al DGASPC Bihor: abuzuri fizice şi sexuale aplicate minorilor plasaţi aici de către alţi minori, delicvenţi, copii de vârste diferite puşi la un loc, condiţii de cazare, igienă şi tratatament jalnice.

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor este o instituţie subordonată Consiliului Judeţean Bihor, iar preşedintele CJ Bihor este tutorele legal al copiilor instituţionazaţi de către DGASPC Bihor.

Reacţia senatorului Cristian Bodea a venit în contextul în care acesta i-a interpelat pe premierul Ponta şi ministrul Radu Stroe despre „incapacitatea Poliţiei Române în faţa Mafiei cerşetoriei”. Bodea a făcut referire, în demersul său, la traficul de carne vie şi, implicit, la abuzurile faţă de copii. „Ştim cu toţii că bebeluşii ce par să doarmă liniştiţi în braţele unor cerşetoare sunt plini de alcool sau droguri, dacă nu chiar morţi. Sunt drame umane ce se petrec zi de zi sub ochii noştri, de zeci de ani deja. Din păcate, ne-am imunizat deja şi am învăţat să îi ignorăm”, scris Bodea în interpelare. Cum răspunsul MAI nu l-a satisfăcut, senatorul transmite că îi va chema pe miniştrii implicaţi la audiere, în comisia de abuzuri din Senat, al cărei secretar este. 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !