Service-uri auto amendate de RAR

De Dan Birta
4Comentarii
Service-uri auto amendate de RAR
Amenzile aplicate în urma controalelor efectuate se ridică la 71.000 de lei.

Nu mai puţin de 90 de service-uri auto din judeţul Bihor au fost verificate în perioada 16.10.2017-20.10.2017 de către inspectorii din cadrul Departamentului Supraveghere Piață Registrul Auto Român (RAR) din zona de Nord Vest a ţării.

„Cu ocazia controlului s-au verificat: existența autorizației tehnice eliberate de către RAR conform art.1, alin.3 pentru activitățile prevăzute la art.1, alin.2 din OG 82/2000 cu modificările, completările și aprobările ulterioare, în termen de valabilitate; respectarea condițiilor inițiale de autorizare şi respectarea prevederilor art.3, art.4, art.5 din OG 82/2000 cu modificările, completările și aprobările ulterioare”, ne-a informat Roman Radu, şeful Centrului Zonal Nord Vest Departamentul de Supraveghere Piaţă din cadrul RAR.

S-au întocmit 16 procese verbale de constatare, 43 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor. Valoarea sancțiunilor se ridică la 71.000 lei. „Aceste controale se vor repeta la adresele unde nu am avut acces și pentru demararea procedurilor de autorizare”, a precizat Roman Radu.

La baza controalelor au stat două acte normative: OG nr.82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfășoară activități de reparații, de întreținere, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucție a vehiculelor rutiere cu modificările, completările și aprobările ulterioare şi OMTCT nr.2131/2005 care aprobă Reglementările privind autorizarea operatorilor economici care desfășoară activități de reparații, de întreținere, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucție a vehiculelor rutiere, precum și de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz – RNTR 9.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor