Sezon motociclistic cu deschidere „înflăcărată”

De Cristian Horgoș
O parte din membrii fondatori ai clubului au ieşit marti în faţa presei
O parte din membrii fondatori ai clubului au ieşit marti în faţa presei
Sâmbătă va fi o expoziţie îmbinată cu un marş urban. Iar peste o lună va avea loc a doua ediţie „Chariots of Fire”.


Clubul White Wolves MC deschide sezonul motociclistic prin două evenimente de reper. Sâmbătă se va organiza o expoziţie la Lotus Market urmată de o tură Oradea – Băile Felix – retur. Iar în perioada 22-24 mai va avea loc a doua ediţie a evenimentului „Chariots of Fire” (Motoare de foc). Detalii se găsesc pe site-ul www.whitewolvesmcromania.ro dar au fost oferite ieri şi de reprezentanţi ai clubului.

Astfel, sâmbătă, de la ora 14, „lupii albi” vor prezenta pe platoul de la Lotus motoare interesante iar în jurul orei 17:30 se preconizează un marş pe traseul orientativ Lotus – Magazinul Crişul – bdul Dacia – bdul Decebal – Zoo – Sucevei – Nufărul – Băile Felix – retur Lotus. În funcţie de mersul lucrărilor care se desfăşoară pe străzile orădene, organizatorii nu exclud modificări ale traseului pentru a nu obtura traficul suplimentar.

Expun motoare rare

„De patru ani clubul nostru deschide sezonul motociclistic în Bihor. Acţiunile şi faptele noastre determină bikeri din toată ţara să vină la deschiderea din acest an. Şi noi am participat sâmbătă la deschiderea sezonului, la Baia Mare. În clubul nostru sunt motoare de la cele mai ieftine până la unele de 20 – 25.000 de euro fiindcă avem membri din toate categoriile sociale. Dar nu le vom expune neapărat, la Lotus, pe cele mai luxoase ci pe cele mai interesante. Vor mai fi prezenţi şi colaboratorii de la BMW, care vor expune pentru vânzare”, a precizat ieri Ionuţ Huciu, membru al clubului şi instructor auto la Şcoala Decebal.

Respect în trafic

Motto-ul ediţiei este „Respectă viaţa, împarte drumul”, parte a unei campanii de prevenire a accidentelor.

„Dorim să conştientizăm şoferii că există copii şi adulţi care circulă pe două roţi, fie că sunt motorizaţi sau apasă pe pedale. Nu doar cei cu patru roţi au prioritate. Membrii clubului nostru nu încearcă să facă pe grozavii şi nici nu mergem ca nebunii. Încercăm să promovăm faptul că mersul pe două roţi e o pasiune şi mai puţin o necesitate. Ne bucurăm să avem ca parteneri ai campaniei Poliţia Rutieră Bihor, Lotus şi Primăriile Oradea şi Sânmartin. De altfel şi Bike Fest «Chariots of Fire», se va derula, între 22 şi 24 mai, în Băile Felix, sub aceeaşi egidă a respectului în trafic”, a completat Peter Dan Nicolae, cunoscut şi ca director al Palatului Copiilor din Oradea.

afis_chariots_2015_RO_web-724x1024

Alături de reprezentanţii White Wolves MC s-a aflat şi Denisa, membră a secţiunii feminine afiliate clubului. „Prin tradiţie, cluburile MC sunt exclusiviste şi rezervate bărbaţilor. Aşa încât am înfiinţat o secţiune RC Rider Club pentru femei. Unii spun despre clubul nostru că e un pic milităros dar nu e. Hotărârile le supunem votului când apar discuţii. Singura regulă sfântă e o conduită pentru siguranţă. Suntem foarte duri cu cei care nu respectă regulile, întrucât clubul a fost fondat de un număr de prieteni care au invitat apoi doar caractere pe motociclete. Cerem membrilor să se deplaseze, de regulă, organizat. Să poarte întotdeauna casca, să respecte Codul Rutier şi ceilalţi participanţi la trafic”, a explicat Ionuţ Huciu.

Exclus alcoolul şi teribilismul

Emisarii „White Wolves” au dezvăluit că au fost şi excluderi din club, îndeosebi pentru consum de alcool. „Chiar şi dacă nu sunt prinşi de poliţie băuţi pe motocicletă sau la volan, membrii Clubului despre care aflăm că au plecat pe roţi de la o petrecere la care au consumat un pahar sau două sunt automat excluşi”, ne-a asigurat Huciu.

Pentru a se delimita de cei care transformă motociclismul în descătuşare şi eliberare de adrenalină, membrii White Wolves MC şi-au inscripţionat costumele cu sigle şi numele lor.

„Explozia de autovehicule ne-a făcut cumva mai invizibili în trafic. Ca instructor auto apreciez că undeva sub 5% din şoferi caută motociclişti la cedează trecerea. Nu ignoră dar nu se aşteaptă la prezenţa unui motociclist. Noi încercăm să le semnalăm prezenţa noastră. Totodată, am reuşit să formăm un club în care membrii nu slalomează printre maşini la semafor sau printre pietonii care traversează. Încercăm să-i tragem de urechi şi pe alţi motociclişti cărora le lipseşte bunul-simţ. Fiindcă motocicliştii nu sunt protejaţi de caroserie, teribiliştii ajung mai devreme sau mai târziu în ştirile de accidente mediatizate de Poliţie”, mai spune Huciu.

În ciuda regulilor stricte, Peter Dan Nicolae a precizat, în asentimentul bikerilor prezenţi, că MC White Wolves a devenit cel mai mare club MC din vestul ţării şi printre cele mai mari din România. „Chiar dacă avem reguli stricte pe şosea, la evenimentele dedicate motocicliştilor încercăm să dovedim că iubim viaţa, apreciem frumuseţea şi spectacolul, şi ne place să socializăm. Cine doreşte, se poate convinge, fiindcă evenimentele noastre sunt deschise publicului larg”, a conchis Peter Dan Nicolae.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !