Sfaturi de la poliţişti pentru 1 Mai sigur

De Otilia Șandor
Sfaturi de la poliţişti pentru 1 Mai sigur
Poliţiştii vin cu mai multe seturi de recomandări pentru bihoreni pentru minivacanţă sigură şi liniştită de 1 Mai.


Pentru a nu li se fura maşinile sau bunuri din maşini, bihorenii sunt sfătuiţi să îşi cumpere (numai de la firme specializate) şi să îşi activeze sisteme de alarmare, antifurt. Când ies din maşini, bihorenii sunt rugaţi să nu lase la vedere în interiorul acestora, obiecte de valoare. Maşinile trebuie parcate în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către alte persoan şi e bine să se poansoneze roţile autoturismelor în scopul identificării în cazul furturilor.

Cei care vor petrece 1 Mai la ştrand sau iarbă verde ori la pescuit sunt rugaţi să păstreze mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care îşi lasă lucrurile. Obiectele de valoare nu trebuie lăsate pe pătură, bancă etc.

Cei care călătoresc cu trenul sunt rugaţi să fie atenţi când urcă pe scara vagonului fiindcă în astfel de momente, operează hoţii de buzunare. În tren e bine ca bihorenii să fie atenţi la persoanele din jur fiindcă de regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână, pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri. Atenţie şi când un necunoscut se izbeşte chipurile fără să vrea de o persoană fiindcă de fapt în acest timp poate să îi fure portofelul. Nu e recomandat ca bihorenii ce călătoresc cu trenul să îşi facă prieteni de ocazie persoane din compartiment şi nici să consume băuturi sau alimente de la necunoscuţi pentru că, spun poliţiştii, acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje. Atenţie la bunuri trebuie să aibă bihorenii şi atunci când se află la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate.

În zone de agrement

Bihorenii care aleg să petreacă 1 Mai la munte sau în alte zone de agrement sunt sfătuiţi să îşi lase lucrurile de valoare, banii şi documentele în seiful hotelului sau pensiunii şi să ia cu ei doar sumele necesare unor plăţi curente. Cei ce sunt cazaţi la parter sau un etaj inferior, unde este posibil accesul prin escaladare, nu trebuie să lase geamurile deschise nesupravegheate. Nu e bine ca turiştii să se împrietenească repede cu oricine li se pare sociabil fiindcă de cele mai multe ori infractorii pozează în persoane binevoitoare, care „vor” să ajute.

Cei care vor petrece până noaptea târziu sunt sfătuiţi să nu plece singuri. Nu sunt recomandate nici plimbările în locuri izolate şi întunecoase şi nici consumul de alcool în exces.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !