Sfaturi de vacanta de la ISU

De Alexandra Lăzureanu
Sfaturi de vacanta de la ISU
ISU Crişana face câteva recomandări în scopul evitării unor evenimente nedorite pe timpul organizării şi desfăşurării unor activităţi recreative, specifice sezonului estival.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana recomandă cetăţenilor respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa, familia şi bunurile şi implicit, a le asigura o vacanţă liniştită, ferită de situaţii nefericite. Astfel, în cazul în care v-aţi hotărât să petreceţi vacanţa ori concediul departe de casă, înainte de a părăsi locuinţa, deconectaţi aparatele electrice şi închideţi robinetele de alimentare cu gaze naturale şi cu apă. În cazul decideţi să călătoriţi cu autoturismul, este de preferat ca înainte de a pleca, să verificaţi apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, să verificaţi perioada de garanţie a stingătorului de incendiu din dotarea autoturismului. Dacă pe timpul deplasării simţiţi miros de ars sau detectaţi fum, opriţi imediat maşina în afara spaţiului carosabil, evacuaţi persoanele şi bagajele din autoturism şi anunţaţi de urgenţă evenimentul, apelând numărul unic 112. În situaţia în care călătoriţi cu trenul, nu urcaţi în tren cu substanţe inflamabile, respectaţi interdicţia fumatului, iar în cazul în care observaţi fum sau simţiţi miros de ars, anunţaţi imediat personalul trenului. În ultimă instanţă acţionaţi frâna de urgenţă şi evacuaţi vagonul.

Odată ajunşi la destinaţie

La cazarea în hotel (vilă, pensiune), solicitaţi personalului angajat informaţii referitoare la modul de comportare şi de anunţare în timp util, în caz de incendiu, precum şi de asigurare a salvării în condiţii de siguranţă, pe căile de evacuare. După ce v-aţi cazat, citiţi Planul de evacuare şi instrucţiunile stabilite de administraţia hotelului. Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens sesizaţi sesizaţi imediat administraţia hotelului. Nu fumaţi în cameră! În situaţia în care fumatul este permis aruncaţi scrumul şi resturile de ţigări numai în scrumiere, nu în coşurile de gunoi. În caz de incendiu părăsiţi imediat clădirea hotelului. Nu vă întoarceţi niciodată pentru obiecte considerate valoroase. Viaţa dumneavoastră e nepreţuită! Folosiţi întotdeauna scările de evacuare pentru evacuarea de la nivelurile superioare ale clădirii. Nu utilizaţi liftul întrucât acesta se poate bloca la nivelul incendiat. În cazul în care coridorul sau scările sunt impracticabile din cauza fumului, rămâneţi în cameră, izolaţi uşa cu prosoape/lenjerie umede. Anunţaţi telefonic serviciile de urgenţă pentru a vă comunica poziţia în clădire. Rămâneţi la fereastră şi strigaţi după ajutor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !