Şi copiii pot salva o viata!

De Alexandra Lăzureanu
Copiii, învăţaţi ce e prudenţa
Copiii, învăţaţi ce e prudenţa
Proiectul educativ „Şi tu poţi salva o viaţă!”, s-a desfăşurat în data de 20 mai a.c. de către Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (A.R.V.E.R.) în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor şi Primăria Municipiului Oradea, în incinta Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”din Oradea.

Pe parcursul întâlnirii cu elevii din clasele de liceu de a XI-a şi a XII-a, organizatorii au prezentat materiale cu caracter educativ – preventiv, filme şi pliante informative, cu mesaje de conştientizare, în sensul prevenirii victimizării elevilor în accidente rutiere respectiv le-au fost prezentate paşii de bază în acordarea măsurilor de prim ajutor acordate victimelor din accidente rutiere. Activitatea educativă s-a finalizat cu o simulare a unui accident rutier în curtea liceului, unde elevii au avut ocazia să fie martori la procedura de asigurare a locului accidentului, la măsuratorile care se efectuează în caz de eveniment rutier şi la manevrele de resuscitare care se aplică în asemenea situaţii. Proiectul are drept scop conştientizarea elevilor, în calitatea lor de pietoni, biciclişti cât şi de viitori conducători auto, a riscurilor la care se expun în caz de nerespectare a normelor de legislaţie rutieră. De asemenea, un alt scop important urmărit de către realizatorii proiectului, este acela de a informa şi educa elevii de această vârstă în ceea ce priveşte măsurile de prim ajutor în caz de accident rutier.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !