Şi evaluatorii se pregătesc

De Otilia Șandor
1Comentariu
Şi evaluatorii se pregătesc
Pompierii care arbitrează competiţiile de descarcerare – numiţi şi evaluatori – se pregătesc şi ei.

O sesiune de acest gen a avut loc în ultimele două zile din mai, la Oradea, în prezenţa lui Kevin J Lennon, din United Kingdom.

Lennon a venit la Oradea ca reprezentant al World Rescue Organization, care organizează astfel de pregătiri pentru evaluatori ai probelor de descarcerare din autovehicule şi de acordare a primului ajutor calificat la competiţii naţionale/internaţionale desfăşurate sub aceeaşi egidă.

Din toată ţara

Pregătirea evaluatorilor din România a avut loc Băile 1 Mai şi Nojorid şi a adunat o mulţime de pompieri de la instituţiile organizatoare (ISU Bihor şi SMURD Bihor), de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, instructori de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Alba, Arad, Bucureşti, Dolj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Maramureş, Neamţ, Timiş, Vâlcea şi Vrancea, medici şi paramedici din cadrul Unităţilor de Primire Urgenţe, precum şi echipele câştigătoare ale Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat- Ediţia 2013 (echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş, la proba „Descarcerarea din autovehicule”, respectiv echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bihor, la proba „Acordarea Primului Ajutor Calificat).

Teorie şi practică

Participanţii la sesiunea de pregătire au învăţat şi mai multe despre rolul evaluatorului, ghidul de recomandări pentru evaluatorul tehnic (servanţi) şi evaluatorul medical (paramedici), etc., cât şi aspecte practice, materializate în exerciţii de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, efectuate în funcţie de scenariile diverse şi solicitante, create special pentru acest eveniment.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor