Sorin Curila: au lipsit doar trei voturi

De Cristian Horgoș
Conducerea Senatului Universităţii
Conducerea Senatului Universităţii
Preşedintele Senatului universitar vede jumătatea plină a paharului la votul pentru tăierea din orele suplimentare.

Senatul Universităţii din Oradea s-a reunit miercurea trecută pentru a dezbate şi vota suplimentarea normei didactice. S-au prezentat 52 de senatori din care 15 studenţi cu drept de vot. Însă 28 de membri senatori au votat „împotrivă” ori s-au abţinut, astfel că propunerea „a căzut cu doar trei voturi” – după cum ne-a informat preşedintele Sorin Curilă.

„În şedinţa Senatului a fost prezentată varianta asumată de Consiliul de Administraţie. Au fost audiate amendamente din partea membrilor Senatului. Însă când a fost supusă la vot, măsura a fost respinsă. Au lipsit doar trei voturi, rezultând astfel că o parte din membri au înţeles că era o modalitate de redresare, chiar dacă nu singura. Acum trebuie să ne reanalizăm strategia”, ne spus Curilă. Acesta a mai recunoscut că în urma votului negativ, Senatul universitar a renunţat să mai dezbată celelalte propuneri de pe ordinea de zi, amânând şi obişnuita informare a presei.

La rândul său, cancelarul Senatului universitar, Aurel Căuş, a oferit o posibilă explicaţie a respingerii măsurii: „percepţia unora a fost că mărirea normei din considerente financiare nu ar fi fost suficientă ca să ne redresăm bugetul”.

Aceasta în ideea că anul trecut deficitul Universităţii a depăşit 12 milioane de lei iar plata orelor suplimentare s-a situat sub două milioane de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !