SRI caută şi pentru master

De Otilia Șandor
SRI caută şi pentru master
Tineri până în 32 de ani sunt căutaţi de SRI pentru… master.

Faţă de acum câţiva ani, s-a mărit vârsta până la care poţi să te înscrii la master şi să lucrezi la SRI. Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” anunţă oferta de şcolarizare a SRI pentru studii universitare de aster profesional. Astfel, pentru sesiunea septembrie 2014 se organizează concurs de admitere la specializările „Intelligence şi securitate naţională” şi „Analiză de Intelligence”.

Până în 28 februarie a.c.

Înscrierile au început deja săptămâna trecută şi durează până în 28 februarie a.c. Concursul se va desfăşura în 11 – 14 septembrie a.c.

Masterul are o durată de patru semestre, numărul locurilor scoase la concurs fiind de 25 (18 pentru bărbaţi şi 7 pentru femei) la specializarea „Intelligence şi securitate naţională” şi alte 10 (cinci pentru bărbaţi şi cinci pentru femei) la specializarea „Analiză de Intelligence”.

Academia transmite că „pe întreaga desfăşurare a programului, cursanţii vor avea statut de angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din acesta, astfel: angajaţi civili, cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, (pe durata primelor 4 luni aferente modulului I); ofiţeri de informaţii, pe restul duratei cursului, în situaţia promovării evaluărilor complexe ce vor fi susţinute la finalul primelor 4 luni aferente modulului I.

Cei interesaţi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care să aibă vârsta de până la 32 de ani împliniţi în cursul anului 2014, să fie absolvenţi de studii superioare, cu examen de diplomă sau de licenţă, ori studenţi în ultimul an al ciclului I de studii universitare (care urmează să susţină examenul de licenţă/diplomă până cel târziu la data de 1 august 2014), în domeniile şi specializările stabilite prin H.G. nr. 1175/2006 privind organizarea studiilor universitare de licenţă şi aprobarea listei domeniilor şi specializărilor din cadrul acesteia (cu modificările şi completările ulterioare), să fie apţi medical şi psihologic, să nu aibă condamnări penale pentru infracţiune săvârşită cu intenţie şi să nu fi executat o pedeapsă cu închisoarea ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni din culpă etc., să nu fie înregimentaţi politic şi nici să nu aibă firme etc.

Tinerii bihoreni se pot înscrie la sediul de informaţii judeţean, opţiunea de a participa la concursul de admitere efectuându-se prin completarea unei cereri-tip adresată comandantului/rectorului Academiei. Formularul se obţine şi se completează la sediul SRI din Parcul Petofi, pentru înscriere fiind necesare actul de identitate dar şi documente care să ateste că sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior acreditată sau că sunt studenţi în ultimul an al ciclului I de studii universitare şi urmează să susţină examenul de licenţă/diplomă până cel târziu la data de 1 august 2014.

După verificare, acceptare şi înregistrare, cererile de înscriere depuse la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” sunt repartizate unităţilor de pe raza municipiului Bucureşti, care, prin structurile specializate de management resurse umane, verifică îndeplinirea condiţiilor de participare şi întocmesc dosarele de concurs.

Detalii despre concurs se pot obţine pe www.sri.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !