Stimulente la angajarea tinerilor în agricultură

De Simona Drimbău
Fermierii care angajează tineri vor primi bani de la stat
Fermierii care angajează tineri vor primi bani de la stat
Angajatorii fermieri vor primi de la stat între 500 şi 1.000 de lei timp de 12 luni la angajarea tinerilor.

Angajatorii fermieri din agricultură, acvacultură și industrie alimentară vor primi stimulente pentru angajarea tinerilor. Au fost adoptate normele de aplicare la Legea 336 din 2018 prin HG 325/2019 privind programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

Programul vizează acordarea de sprijin financiar angajatorilor fermieri din beneficiari ai Programului pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, cu normă întreagă.

Condiţii

Sprijinul financiar se acordă angajatorului fermier pe o perioadă de 12 luni, în condițiile angajării a minimum doi tineri beneficiari ai Programului pe locuri de muncă existente sau nou-create.

Angajatorul fermier trebuie să fie persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau întreprindere familială, cooperativă agricolă, persoană juridică, precum și organizat în alte forme de asociere care desfășoară activități în agricultură, acvacultură sau industrie alimentară.

Tinerii beneficiari ai Programului sunt persoane cu vârsta de până la 40 de ani, inclusiv. Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană angajată: 1.000 de lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură sau industrie alimentară; 750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol; 500 de lei pentru persoanele fără studii.

Înscrierea în Program se face până la data de 31 decembrie 2020.

Înscrieri în Program

Angajatorii fermieri depun o cerere de înscriere în Program la direcțiile pentru agricultură în a căror rază teritorială își au sediul, însoțită de mai multe documente.

Pentru angajatorul fermieri: actul de identitate al reprezentantului legal, în copie; certificatul constatator detaliat emis de ONRC, în original; certificatul de atestare fiscală eliberat de organele fiscale; documentul eliberat de unitatea bancară care dovedește existența unui cont activ de bancă, în original; extras din REVISAL din care să rezulte perioada contractelor individuale de muncă, precum și durata muncii; declarația pe propria răspundere a angajatorului fermier.

Pentru tânărul beneficiar se vor depune următoarele documente:
actul de identitate, în copie; documente justificative pentru dovedirea absolvirii studiilor; declarația pe propria răspundere a tânărului beneficiar al Programului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !