bihon.ro Web analytics

Stimulente la angajarea tinerilor în agricultură

Angajatorii fermieri vor primi de la stat între 500 şi 1.000 de lei timp de 12 luni la angajarea tinerilor.
Scris de Demian - Angajatorii fermieri vor primi de la stat între 500 şi 1.000 de lei timp de 12 luni la angajarea tinerilor.

Angajatorii fermieri din agricultură, acvacultură și industrie alimentară vor primi stimulente pentru angajarea tinerilor. Au fost adoptate normele de aplicare la Legea 336 din 2018 prin HG 325/2019 privind programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară.

Programul vizează acordarea de sprijin financiar angajatorilor fermieri din beneficiari ai Programului pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, cu normă întreagă.

Condiţii

Sprijinul financiar se acordă angajatorului fermier pe o perioadă de 12 luni, în condițiile angajării a minimum doi tineri beneficiari ai Programului pe locuri de muncă existente sau nou-create.

Angajatorul fermier trebuie să fie persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau întreprindere familială, cooperativă agricolă, persoană juridică, precum și organizat în alte forme de asociere care desfășoară activități în agricultură, acvacultură sau industrie alimentară.

Tinerii beneficiari ai Programului sunt persoane cu vârsta de până la 40 de ani, inclusiv. Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană angajată: 1.000 de lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură sau industrie alimentară; 750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol; 500 de lei pentru persoanele fără studii.

Înscrierea în Program se face până la data de 31 decembrie 2020.

Înscrieri în Program

Angajatorii fermieri depun o cerere de înscriere în Program la direcțiile pentru agricultură în a căror rază teritorială își au sediul, însoțită de mai multe documente.

Pentru angajatorul fermieri: actul de identitate al reprezentantului legal, în copie; certificatul constatator detaliat emis de ONRC, în original; certificatul de atestare fiscală eliberat de organele fiscale; documentul eliberat de unitatea bancară care dovedește existența unui cont activ de bancă, în original; extras din REVISAL din care să rezulte perioada contractelor individuale de muncă, precum și durata muncii; declarația pe propria răspundere a angajatorului fermier.

Pentru tânărul beneficiar se vor depune următoarele documente:
actul de identitate, în copie; documente justificative pentru dovedirea absolvirii studiilor; declarația pe propria răspundere a tânărului beneficiar al Programului.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor mari la carburanţi
  De la începutul anului 2022, carburanţii s-au scumpit cu aproximativ 22%. 1

  Mapamond

  VIDEO. Atac armat la o paradă de Ziua Independenței, în SUA. Cinci oameni au murit, iar 16 sunt răniți, la spital
  Un atac armat a fost raportat la o paradă de 4 iulie, de Ziua Independenței, într-o suburbie din Chicago, Statele Unite, relatează Reuters. În urma incidentului, cel puțin cinci oameni au murit, iar 16 au fost răniți și transportați la spital.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.