Străinii vor să ne angajeze specialiştii

De Dan Birta
1Comentariu
În Anglia este nevoie de asistenţi medicali
În Anglia este nevoie de asistenţi medicali
Inginerii, specialiştii IT, medicii şi aistenţii medicali au oferte de angajare din Germania, Danemarca, Spania şi Anglia.

Dacă în urmă cu câţiva ani ţările vestice solicitau muncitori români doar pentru munci necalificate, în ultima vreme au schimbat foaia. Tot mai multe oferte pentru personal cu studii superioare ajung în România. „În ultimele zile, pe Eures, au intrat mai multe oferte pentru persoanele cu studii superioare. Ofertele provin din Germania, Danemarca, Belgia, Spania, Irlanda şi Slovenia. Mai este o ofertă din Anglia pentru asistenţi medicali”, ne-a informat Simona Burdean, consilierul Eures de la AJOFM Bihor.

Oferte

Spre exemplu, Germania vrea să angajeze un maistru de securitate căi ferate. Candidatul trebuie să aibă calificare în domeniul tehnologiei de control şi securitate a căilor ferate, experienţă şi cunoştinţe despre modalitatea de organizare a căilor ferate germane. Tot din Germania mai provine o ofertă pentru un inginer în electronica transportului feroviar. Pentru ambele oferte sunt necesare cunoştinţe bune de limba germană.

A treia ofertă din Germania este pentru un dezvoltator (specialist software). Sunt necesare cunostinţe aprofundate de programare în Java şi Eclipse, cunostinţe de tehnologii web (HTML, JavaScript, Tomcat, WebServices). Pentru toate cele trei posturi salariile sunt negociabile.

Danemarca oferă un post pentru un dezvoltator Java. Trebuie cunoscută limba engleză. Din Danemarca mai provin două oferte pentru consultant aplicaţie şi consultant aplicaţie SAP.

Medicii de familie au şi ei şansa de a se angaja în Danemarca dacă aplică pentru unul dintre cele şase posturi. Tot medici, dar de medicină generală, solicită Irlanda. „Este vorba de 20 de posturi. Salariul este cuprins între 50.578 – 60.305 euro/an. Contractul este pe durată nedeterminată”, a precizat Simona Burdean.

Din Spania provine o ofertă destul de bogată pentru 30 de ingineri: 10 pentru ingineri proiectare utilaje producere cablu (sârmă), 10 pentru ingineri în sectorul auto şi aeronautică şi 10 ingineri software integrat. Este necesară limba engleză, salariul fiind negociabil.

Asistenţii medicali au o ofertă consistentă din Anglia. Este vorba de 51 de asistenţi medicali generalişti şi zece asistenţi medicali terapie intensivă. „Una dintre condiţiile de bază este să facă parte din colegiul profesional al moaşelor şi asistenţilor medicali”, a explicat consilierul Eures.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor