Studentii basarabeni, in Hora

De Cristian Horgoș
Studenţi, la simpozionul de la Primărie
Studenţi, la simpozionul de la Primărie
Împlinirea a 95 de ani de la Unirea cu Moldova de dincolo de Prut a fost serbată şi de Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea.

Astfel, în cadrul ediţiei a V-a a Festivalului Basarabia, tinerii veniţi la studii din actuala Republică Moldova, au împărţit îmbrăţişări pe pietonalul Republicii iar de la ora 15 s-au prins şi într-o Horă a Unirii. La acţiunile stradale au fost cooptaţi şi studenţi orădeni din Nigeria, Kenya şi Africa de Sud.

„Evenimentul Îmbrăţişări basarabene este la a doua ediţie. Şi fiindcă vrem să promovăm toleranţa şi iubirea fără diferenţieri, am chemat şi colegi studenţi veniţi din ţări africane”, a explicat Igor Antoniuc, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Basarabeni. Antoniuc a mai spus că Unirea din 1918 „este un eveniment foarte important pentru noi, fiindcă a fost decisiv în istoria noastră, iar cum suntem acum se datorează şi acelui eveniment”. Potrivit liderului studenţilor de dincolo de Prut, Hora Unirii a fost organizată simultan în 14 oraşe din România.

Miercuri seară, la Biblioteca Universităţii din Oradea, studenţii au urmărit filmul „Playing the Moldovans at Tennis”, în care Tony Hawks porneşte în Moldova să găsească membrii echipei naţionale de fotbal pentru a juca cu ei tenis. La Chişinău întâlneşte fel de fel de oameni iar călătoria lui ia o turnură neaşteptată.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !