Subvenţionează locurile de muncă

De Veronica Bursaşiu
Ioan Mintaş
Ioan Mintaş
40 de milioane de euro din fondurile europene alocate României prin POSDRU va fi folosită pentru a subvenţiona primele locuri de muncă ale elevilor şi studenţilor din promoţia 2014.

Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția. Prin această schemă de minimis, lansată de Ministerul Fondurilor Europene, este susţinută angajarea tinerilor absolvenţi şi activitatea mediului privat. „Documentele necesare pentru deschiderea acestei cereri de proiecte au fost publicate vineri, 23 mai a.c., în Monitorul Oficial. Proiectele vor putea fi încărcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, până la data de 11 iunie 2014, ora 16.00”, anunţă Ioan Mintaş, preşedintele CNIPMMR.

Subvenţia acoperă plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni. „Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenţionării, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul:pentru microîntreprinderi – 3 locuri de muncă;pentru întreprinderi mici – 7 locuri de muncă;pentru întreprinderi mijlocii – 15 locuri de muncă”, spune Ioan Mintaş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !