Şuncuiuş şi-a adjudecat locurile I

De Otilia Șandor
Şuncuiuş şi-a adjudecat locurile I
Copiii din Şuncuiuş au luat ambele trofee de loc I la competiţia cu poliţişti.

Poliţiştii au ales să ofere un cadou „sănătos” copiilor de 1 Iunie, cu mult sport şi bună dispoziţie.

Astfel, miercuri au organizat faza judeţeană a concursului special de siguranţă rutieră „Educaţia Rutieră – Educaţie pentru viaţă”. Evenimentul, susţinut la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, a adunat la start 18 echipe de copii de gimnaziu şi liceu din 12 şcoli aflate la Oradea şi în judeţ (Beiuş, Valea lui Mihai, Tinca, Şuncuiuş, Talpoş, Şuncuiuş, Borod şi Ştei), în organizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor (prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Poliţiei Rutiere) şi cu colaborarea Inspectoratului Şcolar Bihor şi Automobil Club Român – Filiala Bihor.

Şuncuiuşul – numai locul I

Concursul a fost împărţit în câte două probe la gimnaziu (mers pe bicicletă respectând reguli de circulaţie) şi tot două pentru liceeni (teoretică despre normele rutiere şi de arbitraj pentru identificarea abaterilor de la respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală). Fiecare dintre cele 18 echipaje e format din doi elevi, iar scopul concursului a fost, dincolo de distracţie, voie bună şi sport, formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul copiilor.

La concursul pentru gimnaziu, locul I a fost câştigat de copii de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Şuncuiuş, coordonaţi de prof. Lazău Severus şi Badea Mircea Paul Emil. Pe locul doi au urcat copiii de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciodaş” Beiuş (prof. Indre Ioan), pe trei au fost copiii de la Borod, coordonaţi de prof. Rus Cristian, două menţiuni fiind oferite copiilor de la Ghibu (prof. Laslău Valerian şi Ladanyi Andrea) respectiv de la şcoala din Talpoş (prof. Pop Sofia – Graţiela şi Istrate Mădălina).

Şi la secţiunea „liceu”, concursul a fost câştigat de către copiii de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Şuncuiuş, coordonaţi de prof. Lazău Severus şi Badea Mircea Paul Emil. Locul doi a fost atribuit copiilor de la Colegiul Tehnic „Unirea Ştei” (coordonaţi de prof. Cernea Lucian), locul trei de către copiii de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciodaş” Beiuş (îndrumaţi de prof. Indre Ioan), iar menţiune au primit liceenii de la Ghibu, îndrumaţi de prof. Laslău Valerian şi Ladanyi Andreea.

De reţinut că toţi câştigătorii vor participa la faza naţională, în luna iulie, la Bucureşti şi toţi participanţii la concursul de miercuri au primit diplome şi premii de la poliţişti.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !