Sute de copaci plantaţi de voluntari

De Simona Albinaru
Plantări de puieţi
Plantări de puieţi
În perioada 20 – 28 martie, Direcţia Silvică Bihor derulează mai multe acţiuni de plantare de puieți forestieri în pădurile administrate de Direcție. La acestea participă elevi de la școlile din Oradea.


Astfel, marți 24.03.2015, s-a consumat una dintre aceste acțiuni, cu participarea a 25 de elevi din clasa a III-a B de la Școala Gimnazială „Dacia”, conduși de prof. Teodora Sâncelean. S-au plantat cu această ocazie aproximativ 100 de puieți forestieri din specia gorun.

„Miercuri ne-am bucurat de prezența în șantierul de împăduriri de la Hidișelul de Jos a elevilor de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea și de la Liceul Teologic Baptist Emanuel. Succesul a fost deplin, reușindu-se plantarea a peste 400 puieți de gorun”, a precizat Mircea Faur, reprezentantul DS Bihor.

Au fost prezenți la această acțiune de împădurire 42 elevi din clasele VII, IX și XI de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, însoțiți de prof. Bochiș Liviu, prof. Szucs Tunde și prof. Reblean Luminița.

De la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” au participat la plantare 20 elevi din clasa a XI-a B îndrumați de prof. Pop Beniamin și prof. Iștoc Zembrea Ramona.

Voluntari

În data de 28 martie, circa 200 de elevi din școlile orădene sub organizarea clubului caritabil Leo Black Eagle Oradea și sub îndrumarea personalului tehnic din cadrul D.S. Bihor vor participa la împădurirea unui hectar de teren din fond forestier în zona Băile 1 Mai.

„În data de 01.04.2015, fără să fie vreo păcăleală, ne vom deplasa din nou în șantierul de la Hidișel, de această dată însă însoțiți de copii de la două grădinițe din Oradea respectiv Băile Felix”, ne-a spus Mircea Faur.

Pădurarii bihoreni atrag atenţia asupra faptului că datorită temperaturilor deja destul de ridicate, perioada optimă de plantare se sfârșește, după datele menționate mai sus nu se mai poate interveni cu plantare de puieți de arbori în condiții optime.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !