Sute de kg de alimente

De Crina Dobocan
Alimentele au fost adunate cu ajutorul voluntarilor Foto: www.caritaseparhial.ro
Alimentele au fost adunate cu ajutorul voluntarilor Foto: www.caritaseparhial.ro
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a prezentat roadele colectei de alimente din perioada Postului Mare.


Asociaţia Caritas Eparhial a organizat o colectă de alimente în bisericile greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Mănăstirea „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime”) şi în supermarketurile Selgros şi Era Shopping Park. Alimentele au fost adunate cu sprijinul voluntarilor pentru familiile sărace din comunitate şi pentru copiii care frecventează Centrele de Zi din Ioaniş şi din Oradea ale organizaţiei Caritas Eparhial.

„În fiecare duminică din Postul Mare şi în zilele de peste săptămână la cele două magazine, 94 de voluntari, cu vârste cuprinse între 15 şi 71 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o. Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 637 de ore de voluntariat.

Dacă ar fi să contabilizăm în bani orele de lucru ale voluntarilor am ajunge la suma de 3.019,38 lei”, a spus preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial Oradea, care a ţinut să le mulţumească celor care şi-au dedicat timpul sprijinirii persoanelor aflate în dificultate.
Unele persoane au ales să facă donaţii în bani în valoare de 8.023 lei.

„O parte din alimente vor fi distribuite celor mai sărace familii din comunitate, iar cea mai mare parte vor fi folosite pentru pregătirea mesei de prânz a copiilor care frecventează centrele de zi ale Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. În numele beneficiarilor noştri, mulţumim credincioşilor greco-catolici, orădenilor şi bihorenilor, precum şi partenerilor noştri, care au făcut posibilă organizarea colectei”, a mai spus Todorean.

Roadele colectei:

Colectă biserici: ulei (110 de litri), făină (96 de Kg), zahăr (106,5 de Kg), orez (65 de Kg), făină de mălai (34,5), griş (3,5), paste făinoase (77 pachete), conserve diferite (326 buc.), dulciuri (28 bucăţi) etc., cu o valoare de inventar de 2.277 lei.
Colectă magazine: ulei (191 de litri), făină (360 de Kg), zahăr (145,5 de Kg), orez (100 de Kg), paste făinoase (136 pachete), conserve diferite (180 buc), dulciuri (306 bucăţi) etc., cu o valoare de inventar de 4.632,5 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !