Szabo vrea posturi, nu persoane, pe lângă primari

De Călin Corpaş
Szabo Odon
Szabo Odon
Deputatul UDMR Szabo Odon crede că ar fi mai util dacă legea le-ar pune primarilor la dispoziţie posturi, nu persoane, în calitate de consilieri.

Szabo a depus la Cameră o iniţiativă legislativă pentru amendarea Legii Administraţiei Publice Locale. În prezent, doar primarul general al Bucureştiului are la dispoziţie un anumit număr de posturi, ceilalţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene din România putând angaja doar un anumit număr de persoane. Persoane, nu posturi. „Demersul meu vrea să corecteze Legea Administraţiei Publice Locale în sensul încadrării cu «posturi» şi nu cu «persoane» a cabinetelor primarilor de comune şi oraşe din România. Diferenţa constă în faptul că, pe un post, pot fi angajate, cu fracţiuni de normă, mai multe persoane. Astfel că, de exemplu, plătindu-i cu câte o jumătate de normă pe fiecare, un primar poate angaja, pe un post, doi consilieri, să spunem un consultant în afaceri şi un arhitect. Poate că la nivelul unei comune nu este nevoie de serviciile unui arhitect cu normă întreagă, dar primarului i-ar prinde bine sfaturile unui consilier pe probleme economice. La rândul său, acesta ar putea să fie angajat tot cu o fracţiune de normă. În plus, procedând astfel, trei sau patru primari ar putea beneficia de serviciile a tot atâţia consilieri, de specializări diferinte. Lucrând în mai multe comune, aceşti consilieri şi-ar ridica veniturile până la valoarea unui salariu integral”, şi-a justificat parlamentarul UDMR demersul.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !